Koliko je Srbija pogodno tržište za Vaš način poslovanja?

Korporacija za koju radim posluje u gotovo svakoj zemlji sveta. To je samo dokaz da je svako tržište pogodno, istina svako tržište ima svoja pravila zbog različitog mentaliteta ljudi, stepena razvoja, kulture, običaja i mnogih drugih faktora. U vreme shareholder kapitalizma profit je potreban i dovoljan uslov za poslovanje, te su same korporacije fleksibilne u toj meri u kojoj moraju da budu kako bi postigle profit na različitim tržištima. Većina naših usluga se izvozi, radimo iz Beograda za 15 tržišta veoma uspešno. Srbija je tamo gde je i njena celokupna ekonomija i strategija razvoja, dosta kaska za razvijenim tržištima, ali opet ima svoje čari. Srbija ima talentovane ljude uglavnom zaslugom uslova u kojima su odrasli, ljudi su morali da se bore i da budu kreativni da bi preživeli. Tržište je u današnje vreme ceo svet, granice ne postoje, samim tim mislim da uspeh leži u strategiji koja definiše pružanje naših kreativnih rešenja razvijenim tržištima gde mogu efikasno da se implementiraju, na taj način će i naše lokalno tržište rasti. Smatram da ne moramo da prodjemo sve etape razvoja kao i ostala tržišta obzirom da su se neke etape razvoja pokazale kao pogubne sa makroekonomskog stanovišta, dovoljno smo pametni da možemo da predvidimo buduća dešavanja i spremimo se za njih preskačući etape koje su se u svetu pokazale kao negativne. Budimo korak ispred drugih. Aleksandar Graham Bell je rekao kada se jedna vrata zatvore druga se otvore, ali mi sa takvom žalošću gledamo u zatvorena vrata da ne vidimo ona koja su se otvorila. Dakle moramo da se trgnemo kao nacija i kao tržište.

5 Intervju: Branislav Lončar, finansijski direktor Publicis One Serbia

Savremen muškarac osim obrazovanja i različitih veština, mora da poseduje i stil koji ga izdvaja od većine. Kako biste Vi opisali svoj svakodnevni stil? Šta je ono što volite da nosite?

Kada razmišljam o modi imam dve stvari na umu, eleganciju i komfor, pa sebe najradije pronalazim u casual elegant stilu. Tu podrazumevam odevne predmete koji su klasika poput sakoa, košulja, prsluka, pantalona… ali donekle u opuštenoj varijanti. Ujedno, zbog prirode posla, ovaj tip oblačenja mi izuzetno odgovara, pogotovo stvari koje imaju mali procenat elastina poput čino pantalona ili pamučnih blejzera. Kada je jesen volim da nosim stvari od tvida, pa tako sako ili prsluk u dezenu riblje kosti su moji neizostavni odevni predmeti. Ovo jednostavno kombinujem sa čino pantalonama i cipelama. Kada imam formalan sastanak, odelo je neizostavni činilac s tim da se trudim da to ne bude preterano formalno, vec npr. sa pletenom kravatom ili rasparom boja pantalona i sakoa, želim dočarati jedan malo drugačiji pogled na modu što nama koji radimo u advertajzingu priroda posla i dozvoljava.

Što se tiče boja, definitivno plava i to bukvalno sve nijanse počevši od baby blue, koju najčešće biram kod košulja, indigo koju volim da vidim na džinsu, mornarsko plavu kod pantalona, sakoa i jakni. Često iskombinujem više plavih nijansi u jednom autfitu, ali gledam da izbegnem kliše. Povremeno eksperimentišem sa braon i crnom bojom, ali u dozi meni prihvatljivog.

3 Intervju: Branislav Lončar, finansijski direktor Publicis One Serbia

Koji su Vaši naredni planovi? Šta je ono što biste u skorijoj budućnosti želeli da postignete?

Krajem sledeće godine plan mi je da zavšim MBA studije na Cumbria Univerzitetu u Londonu, za sada uspešno balansiram stručno usavršavanje sa poslom i porodicom i mogu vam reći da je to veoma jednostavno ako čovek navikne da spava 4 sata dnevno. Postoje dva dana u godini kada se ne može ništa uraditi, jedan se zove juče a drugi sutra, takav je i moj životni stil, trudim se da što više uradim danas, a za sutra i juče je zadužen moj instinkt koga ne preispitujem često, jer je do sada pokazao da ne greši. Sa sigurnošću mogu da kažem da ću u skorijoj budućnosti gledati da potrošim što više vremena na ono što volim.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Fotografije: Vesna Kojić

Slobodan Veličanin

Comments