Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Karijera i biznis

Intervju: Goran Bajazetov, interaktivni dizajner

1/3

Goran Bajazetov je jedan od najtalentovanih dizajnera na ovim prostorima, bar kada je interaktivni dizajn u pitanju. Oduševio nas je svojim pristupom poslu i načinom na koji vodu svoju agenciju pod nazivom Saturized. On jeste momak u ranim tridesetim, ali od njega se već sada može mnogo naučiti. Za naš magazin, Goran otkriva sa kakvim izazovima se sreće u poslu, kako izgleda njegov radni dan, ali i objašnjava šta je važno ukoliko želite da pokrenete svoj startup.

WANNABE MAN: Kada se kod tebe javilo interesovanje za dizajn i šta je ono što ti je u vezi sa tim područjem najinteresantnije?

GORAN BAJAZETOV: Za dizajn sam se zainteresovao još u gimnaziji. Bilo je to vreme kada su se kupovali sati za internet, YouTube nije postojao, nije bilo moguće “streamovati” muziku sa interneta, slika se učitavala po nekoliko sekundi, a download bilo čega većeg od jednog megabajta bila je naučna fantastika. Sva ova ograničenja doprinela su tome da skoro sva moja pažnja bude usredsređena ka Photoshop-u i eksperimentisanju. To ujedno i jeste ono što mi je uvek najzabavnije, najinteresantnije, najprivlačnije u vezi sa dizajnom — eksperiment! Nepredviljivost. Sloboda. Flow.
 Momenat kada pustim muziku, izolujem se od svega što me može ometati u radu, otvorim Photoshop, i ceo svet nestane.

3 small Intervju: Goran Bajazetov, interaktivni dizajner

Počeo si da se baviš startup-om kada se o njemu u Srbiji nije ni pričalo. Kako je izgledao tvoj početak?

Da, u pravu ste kada kažete da se o tome nije ni pričalo. Niko pokretanje nečeg novog, bar kod nas, nije to nazivao startup-om. A ja to nisam zvao ni biznisom. Za mene je to bio san. Vizija. Korak u budućnost.

Pošto sam rano počeo da se bavim dizajnom, do svoje 20. godine već sam imao dosta realizovanih freelance projekata za domaće i strane klijente. Potom mi se ukazala prilika da radim za firmu iz Dubaija. Tokom 6 meseci tim u Srbiji uradio je preko 20 projekata. Imao sam dobre ideje. Dizajn koji sam slao Dubajčanima bio je “forward-thinking”. Međutim, oni nisu delili tu strast sa mnom. Želeli su “klasičan” dizajn. Na svu sreću, moj tadašnji project manager, Zoran Usančević, uvek je bio fan mojih radova. Imali smo dosta zajedničkih interesovanja, isti “šmek” za dizajn, govorili smo istim jezikom i delili istu viziju budućnosti. Jedini logičan korak bio je da napravimo našu firmu.

Tokom 3 meseca, uz svakodnevni rad za Dubajčane, napravili smo naš sajt koji je bio čista demonstracija sile. Moderan, futuristički, cutting-edge, Flash, sa sve videom i zvukom. Taj isti sajt vrlo brzo bio je prikazan na mnogim web design galerijama i isključivo na osnovu njega, a ne tadašnjeg portfolija, dobili smo prvo projekat za TurboChef, a potom 20th Century Fox, HBO, Toshibu, Google i dr.

Wannabe TV

Editors choice