Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Karijera i biznis

Intervju: Goran Bajazetov, interaktivni dizajner

2/3

Kao što si rekao, imao si priliku da sarađuješ sa poznatim stranim kompanijama poput 20th Century fox, HBO i Google. Šta misliš da je bilo presudno da upravo ove kompanije pronađu put tebe?

Pre svega moram da istaknem da iako jesmo mnogo radili za brendove koje ste naveli, nikada nismo imali direktan kontakt sa njima. U početku Saturized je bio isključivo orijentisan na outsourcing. To znači da smo uvek radili za druge dizajn agencije, pretežno iz SAD, koje su u većini slučajeva radile za veće marketinške agencije, koje su na kraju radile za pomenute klijente. Međutim, do takvih projekata smo došli isključivo kvalitetom sopstvenog rada. Nije u pitanju nikakav marketing. Nikakvi kontakti. Nikakva biznis strategija. Samo kvalitet. Svakako, svi gore navedeni parametri u ogromnoj meri mogu da pomognu, ali je mnogo lakše kada nudiš zaista kvalitetan proizvod ili uslugu.

Koje osobine su po tvom mišljenju najvažnije u poslu kojim se baviš?

Imam više uloga u Saturized-u. Dizajner, projekt menadžer, dizajn direktor, biznis menadžer. Zbog toga nije lako dati jednostavan odgovor na to pitanje. Potrebno je mnogo rada da postaviš dobar temelj. Da se stvari pokrenu, a potom i da dođeš do trenutka da su procesi automatizovani. A kada je tržište sve dinamičnije iz godine u godinu, nema predaha. Zbog toga, pre svega, potrebna je rešenost da se svoj san sprovede u delo. Bez obzira na sve izazove. Istrajnost. Brutalna iskrenost prema samom sebi — ŠTA je tačno to što ja želim? Hrabrost da kažeš NE svemu što te skreće s puta, iako je u većini slučajeva to “ne” suprotno logici. Posvećenost. Neprestana glad za znanjem i napredovanjem.

1 small Intervju: Goran Bajazetov, interaktivni dizajner

Koji projekat ti je omiljen i zbog čega?

Omiljen projekat mi je onaj na kom ću tek raditi, jer svaki projekat prevaziđem i pre nego što ga završim, pa težim novim izazovima. Stvarima koje još nisam probao. Radeći projekte istražujem sebe.

Kako izgleda jedan tvoj radni dan?

Radni dan uglavnom započinjem čitajući mailove i definišući prioritete. Potom obično imam sastanke sa timovima koji rade na raznim projektima, gde imam različite uloge od dizajnera, projekt menadžera, dizajn direktora, do biznis menažera. Zatim radim internu reviziju dizajnova za projekte na kojima radimo.

Nakon kratke pauze za ručak, a nekada i meditacije, radno vreme obično mi je ispunjeno dogovaranjem novih projekata, sastancima sa klijentima preko Skajpa, razgovorom sa partnerom o tome kako da unapredimo Saturized, i produkcijom nekih stvari koje ne mogu, a ne nekad i ne želim, da delegiram.

Wannabe TV

Editors choice