Da bi društvo u kome živimo bilo bolje, neophodno je da nas vode dobri lideri. Jedan od njih je svakako i Ivan Pribićević, tim lider Sekcije mladih perspektivnih lidera i Business Development Manager, (TMS CEE). Za naš magazin on objašnjava zašto je važno podržavati mlade lidere i pružati im više šansi, kao i to zbog čega mu promene predstavljaju najveći izazov u poslu. Sa Ivanom Pribićevićem smo razgovarali i o tome šta je za njega lider, a šta šef i zašto je za ovaj posao najvažnije dobro razmišljati.

WANNABE MAN: SAMPLE – Sekcija mladih perspektivnih lidera okuplja mlade biznis lidere sa ciljem promovisanja liderstva na svim nivoima društva. Zašto je za Srbiju važno da postoji sekcija poput ove?

IVAN PRIBIĆEVIĆ: Da bismo živeli u boljem društvu ka njemu moraju da nas povedu lideri koje imamo. Važno je da podstičemo, na svim nivoima, lidere da preuzmu odgovornost i povedu one koji žele da ih prate. Sekcija okuplja mlade biznis lidere ka jednom istom cilju, stvaranju boljeg poslovnog okruženja kroz razvoj liderskih kompetencija. Važno je da se pozitivna energija, koju poseduju mladi menadžeri, usmeri ka poboljšanju zajedničkog poslovnog okruženja.

Ivan Pribicevic Wannabe magazine intervju Intervju: Ivan Pribićević, tim lider sekcije SAMPLE

Uviđa li naša zemlja značaj i potencijal mladih lidera?

Mislim da to zavisi od pojedinaca koji u određenom trenutku predstavljaju našu zemlju. Malo smo se pomerili, vidim da je prepoznat uspeh mladih lidera koje je predvodila profesorka Damjanović, učenika matematičke gimnazije, to su vanserijski rezultati. Potrebno je da napravimo okruženje kako bi mladi lideri postigli svoj puni potencijal. Verujem da bi stariji lideri mogli da razmotre načine da pruže veću šansu mladima. Takva odluka, po mom mišljenju, je igra između rizika i mogućnosti. Tako bismo možda uspeli neke izazove da rešimo drugačije. Ako kao društvo ne damo šansu, najbolji će otići negde gde će biti prepoznati. Čini mi se da su se mnogi umorili od neprestane borbe za menjanjem stvarnosti. Radimo na tome da se međusobno podržimo kroz zajedničke inicijative.

Koji su najvažniji ciljevi SAMPLE-a na kojima trenutno radite?

Trenutno pokušavamo da pokrenemo više značajnih stvari. Prepoznavanje SAMPLE-a, kao sekcije koja obuhvata buduće poslovne lidere na širem planu je važan cilj. Povezujemo se sa drugim sličnim organizacijama u zemlji i regionu, upravo smo potpisali sporazum sa UMPS, kako bismo zajedno postigli više. Naši strateški ciljevi su promocija liderstva, povezivanje mladih poslovnih lidera, edukacija, uticaj na društvo i širenje organizacije van granica.

Ivan Pribicevic Wannabe magazine Intervju: Ivan Pribićević, tim lider sekcije SAMPLE
Comments