Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Karijera i biznis

Intervju: Miloš Lukić, Food and beverage menadžer

2/3

Možete li nešto što ste naučili na poslu da prenesete i na svoj privatni život? Koliko je zapravo moguće odvojiti poslovno od privatnog? Dešavaju li vam se profesionalne deformacije kada i sami posetite neki restoran?

Mislim da je moj privatni život nezamisliv bez prožimanja sa poslovnim i obrnuto. Jednostavno je nemoguće povući crtu i ostaviti “posao” iza sebe i jednostavno ne misliti na hotel van radnog vremena. Mobilni telefon mi zvoni 24/7 i stalno sam “on line” i za sada mi to ne ugrožava vreme koje provodim sa porodicom. Trudim se da ne nosim posao kući i da tih nekoliko sati krajem dana iskoristim kvalitetno, uvek sam tu da pomognem, ali privatno vreme postaje luksuz koji morate negovati, jer vam upravo ovo provedeno vreme pruža neiscrpnu energiju za sledeći dan.

Vrlo ste u pravu, često se dešava da uhvatim sebe da restorane i druge ugostiteljske objekte koje posećujem posmatram kroz oči menadžera, razmišljam šta bih ja promenio, unapredio, kako bi ovako bilo bolje ili šta mogu da usvojim kao dobru praksu, ali se to kroz vreme menja, trudim se da se opustim i uživam, dragoceno je vreme koje provodim sa meni dragim osobama, tako da kolege puštam da se bave svojim pričama, svako od nas priča svoju na najbolji način koji ume i misli da je ispravan.

Intervju Miloš Lukić food and beverage menadžer 10 Intervju: Miloš Lukić, Food and beverage menadžer

Volite li privatno da kuvate? Koji je vaš omiljeni recept?

Volim da kuvam i iskreno ranije sam to dosta češće radio nego u poslednjih godinu ili dve. I zbog specifičnog radnog vremena koje imam i zbog drugih obaveza koje su me neminovno usmerile da taj deo u potpunosti prepustim supruzi. Tu i tamo zajedno pripremimo neki inspirativan recept, to je sve deo tog privatnog zajedničkog kutka i vremena koje je neprocenjivo. Na svojim putovanjima, radom sa kolegama sa različitih kontinenata sam zapisivao po koji recept, donosio specifične začine i naša kuhinja je sada zaista prožeta različitim uticajima i običajima, mini bašti na terasi, ta vrsta posvećenosti i ritual me smiruje, a uvek imamo sveži bosiljak ili mirođiju za savršen ručak. Mada moram priznati da kada smo kod porodičnih rituala, ono u čemu uživam je priprema roštilja, kad god imamo vremena volimo da odemo u prirodu, za svaki slobodan lep vikend organizujemo beg što sa prijatelima, što sami i u tim situacijama sam ja zadužen za ručak.

Ranije sam jako često, i ako smem da kažem, jako dobro kuvao paste. Veliki sam ljubitelj italijanske kuhinje, dobrog sira, vina, klasičnog ili potpuno novog sosa, tako da mi njihovi recepti najviše odgovaraju i najviše ih spremam.

Restorani nekako asociraju na porodična okupljanja, slavlja i druge lepe trenutke sa dragim ljudima. Koliko se ove tradicionalne porodične vrednosti i danas poštuju, a na koji način bismo mogli dodatno da ih unapredimo?

Porodična okupljanja se lagano brišu iz redovnog poslovanja restorana. Nažalost je praksa da se svi lepi i važni momenti provode u restoranima i kafanama nekako isčezla. Ja sam dovoljno srećan da radim u jedinom zaista ekskluzivnom hotelu i da imamo goste koji su sa nama redovno u svim lepim trenucima, to je naprosto njihova potreba i navika, a mi smo pravo mesto za ovaj pomalo zaboravljen ritual. Objekti se dodatno trude da privuku goste, mi se ponosimo tradicionalnim nedeljnim ručkom, gde već godinama pružamo gostima mogućnost da nedeljom provedu nekoliko sati u društvu svojih najmilijih i da budu sigurni da ćemo ih već tradicionalno dobro ugostiti i da će na samom kraju nedelje prikupiti dovoljno pozitivne energije da ispunjeni samo lepim utiscima “startuju” sve što ih čeka u nastupajućoj radnoj nedelji.

Na koji način vi volite da provodite vreme sa svojom porodicom? U čemu najviše uživate?

Uživam da pobegnem iz grada kad god to mogu, da odem u prirodu i budem sa porodicom. Srećan sam jer imam nekoliko prijatelja koji imaju vikendice na Fruškoj Gori, Avali i na Kosmaju, tako da volimo da pravimo porodična druženja kad god možemo. Bude tu nekoliko klinaca koji trče okolo, roštilja, muzike i odličnog druženja. Ovo je ambijent i okruženje koje me u potpunosti ispunjava, volim taj duh zajedništva, širokih osmeha, dobre vibracije i pre svega dobre hrane i pića, zaista kvalitetno provedeno vreme i dragocene uspomene.

Wannabe TV

Editors choice