Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Karijera i biznis

Intervju: Miloš Lukić, Food and beverage menadžer

Otac ste dečaka, a svedoci smo sve lošije i sve manje kvalitetne kulture koja nas okružuje. Kako vaspitavate svoje dete u vremenima kakva su danas i šta je ono najvažnije čemu biste voleli da ga naučite?

Voleo bih da ga naučim da ne bude brzoplet i da bude tolerantan prema svima koje bude sretao kroz život. Ne postoji druga prilika za prvi susret i utisak koji ćemo imati o nekome koga upoznajemo. Često ljudi pomisle da nismo osoba kakva zapravo jesmo zbog sveg stresa i brzine koja nas okružuje i na koju smo možda i navikli. Ne verujem da dete treba vaspitavati po principima “kad sam ja bio mali” itd. Kad smo mi bili klinci bilo je neko nadasve drugo vreme, ne mogu da pobegnem od toga da moj sin sa nepune dve godine zna da otključa tablet i da klikne na Youtube ikonicu i onda sačeka da ja ukucam ime jednog od crtanih filmova koje voli da gleda. Menjaju se vremena – ja sam prvi mobilni dobio sa 14-15 godina, on će verovatno sa 7 (smeh), ali trudimo se da ga vaspitamo tako da nauči šta su prave vrednosti, da nije sve u novcu i da su najlepše stvari u životu uglavnom besplatne.

Da li i modu volite koliko i dobru hranu? Šta za vas predstavlja dobar stil?

Zbog karijere koju sam odabrao u poslednjih 10-ak godina, odelo, striknost, preciznost i uniformisanost predstavljaju okosnicu mog svakodnevnog stila, ali uvek ima mesta za neki mali ali bitan detalj. Volim da iznenadim sagovornika diskretnom maramicom, kravatom sa neobičnom šarom, ili potpuno neubičajenim čarapama, takav izlet u unikatno i jednistveno mi je dozvoljen. Takav mi je pogled i na modu u privatnom izdanju, trudim se da mi garderoba bude ne previše ekscentrična, ali je tu uvek po neki mali detalj koji “oživi” ceku kombinaciju. Jako sam veliki ljubitelj cipela i obuće in general, tako da na to odvajam najviše novca. Poštovalac sam klasičnog kroja, umešnosti dobro struktuiranog odela, vrlo cenim ručni rad i volim da moja odeća odiše unikatnim pečatom kada god sam u mogućnosti. Moram priznati da je jedan od mojih omiljenih predmeta sat mog dede sa početka prošlog veka, koji i dalje meri sve meni bitne trenutke u životu, podseća me na to kako treba ceniti korene, stil i osobenost prošlosti, a kako je isto tako moguće isprobane recepte primeniti u opštem gubljenju kada je stil i moda u pitanju, nekako mi on pomaže da ostanem na pravom putu.

Intervju Miloš Lukić food and beverage menadžer 3 Intervju: Miloš Lukić, Food and beverage menadžer

Osim hrane, dobro poznajete i cigare. Na kojim mestima u Beogradu se može na pravi način uživati u ovoj navici?

Ljubitelji cigara se sve više “bude” i jako mi je drago da se u poslednjih nekoliko godina publika u Beogradu dosta edukovala po tom pitanju. Cigara za mene predstavlja savršeni dodatak dobrom obroku, gde zaokružuje i upotpunjuje ručak ili večeru. Cigara znači sat ili više vremena mira i uživanja. La Casa Del Habano je sigurno mesto odakle treba krenuti u priču o cigarama i mesto gde možete da odaberete i uživate u najboljim kubanskim cigarama kod nas, ali i bašta ili bilo koji lokal sa pogledom na reku može da bude odličan izbor za uživanje u i uz cigaru. Neretko volim da u miru svoje terase upravo posvetim ovom ritualu vreme koje zaslužuje, obično na kraju radne nedelje, uz neko dobro piće u ruci, omiljenu pesmu na radiju koji datira iz 60-tih godina, ljubomorno čuvamo ovu uspomenu iz porodične kuće, mislim da je svaki dalji komentar nepotreban, hedonizam u svom najsjajnijem obliku koji volim sebi da priredim.

Na kraju, muškarce zaista zanima, da li je preko dobre hrane lakše doći do ženskog srca?

Definitivno! Žene vole da im se ugađa i da znaju da neko brine o njima, a ništa tako ne govori “ne brini, u sigurnim si rukama” kao kad napravite romanticnu večeru samo za vas dvoje. (smeh) Upravo je ova pažnja koju jedno drugom posvećujemo u najsitinijim detaljima jedini oproban recept za kontinuitet, uspešno trajanje, naći što više zajedničkih rituala u kojima oboje uživate, to je taj tajni recept za uspešan brak, za zdrav odnos pun razumevanja, “začiniti” ga sa vremena na vreme nečim neočekivanim je upravo ono što ne piše u knjizi recepata ali svakako daje onaj last touch, radujem se otkrivanju novih začina, ali vam neću baš sve otkriti (smeh)…

Intervju Miloš Lukić food and beverage menadžer 2 Intervju: Miloš Lukić, Food and beverage menadžer

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Fotografije: Miomir Milić

Ivana Tomić

Wannabe TV

Editors choice