Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Karijera i biznis

Kako da organizuješ radni prostor – kod kuće

1/2

Prednost rada od kuće je najviše u kućnoj udobnosti i komforu – u bilo kom trenutku možete sebi skuvati kafu, napraviti pauzu, otići u svoje kupatilo, a možete raditi odeveni u najudobnije što imate (ili neodeveni, ako vam je tako najugodnije). Ako primate klijente, potrebna vam je soba koju ćete prilagoditi potrebama svog posla, a koju zatim možete da koristite i vi i ostali ukućani, u druge namene. I potrebno vam je da vas niko ne ometa i ne prekida dok radite – a to već spada u mane rada kod kuće. Jer, tu uvek imate više distrakcija, nego kad biste nekuda išli na posao, a ne možete ni da budete sasvim nedostupni ukućanima, niti da “pobegnete” na posao, da promenite sredinu, da se osećate drugačije i da se malo udaljite od ukućana.

Da biste se osećali dobro i imali optimalne uslove, najvažnija je organizacija radnog prostora. Možda možete jednostavno zauzeti jednu polovinu trpezarijskog stola, uključiti laptop i sesti na kuhinjsku stolicu, ali mnogo ćete se bolje osećati ako imate radni kutak.

radni prostor kod kuće 1 Kako da organizuješ radni prostor – kod kuće

Udobnost, pre svega

Verovatno ste svoj dom već opremili onako kako vam najviše odgovara i kako vam je udobno. Ali, udobnost prilikom posla, najčešće znači da vam je potrebna dobra kancelarijska stolica ili fotelja, jer ona iz koje gledate TV nije mesto za rad, nego za opuštanje. Vrsta stolice zavisi od toga čemu treba da pristupite – kompjuteru, knjigama i papirima, štafelaju, ili nekom drugom objektu ili alatu koji vam služi za rad. Najbolje je da stolica (fotelja) ima podesivu visinu i nagib naslona, a ako ima ručke, idealno je i da njih možete da oborite i podignete prema potrebi. Potrebno vam je i da imate dovoljno prostora da se “provezete” na stolici od jednog do drugog kraja stola, ili između dva objekta koja koristite, kao i da možete da se komotno odmaknete i ustanete, ili ispružite noge, a da ni u šta ne udarate. Ako vaš posao ne zahteva atelje, ili prijem klijenata, već samo upotrebu kopjutera, ili prostora za manipulisanje nekim materijalima kojima ne mora da se barata u radionici, zaista vam je dovoljno samo ćoše dnevne sobe. Ali tu se postavlja pitanje distrakcija.

Wannabe TV

Editors choice