Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Karijera i biznis

Kako da organizuješ radni prostor – kod kuće

Otklonite (ublažite) distrakcije

Ako radite u dnevnoj sobi, bilo bi dobro da sa ukućanima imate raspored korišćenja te sobe. Ukoliko imate i trpezariju i kuhinju, onda im korišćenje dnevnog boravka neće biti neophodno, dok vi radite, ali ako je to jedan od onih savremenih studio – prostora u kome je sve spojeno, odnosno, ne možete da zatvorite vrata i izdvojite se od kućnih dešavanja, možete da postavite paravane (koji se mogu skloniti, kad ne radite), koji će vama dati utisak izdvojenosti, a ukućane upozoriti da budu pažljiviji dok koriste prostoriju u kojoj vi radite. Drugi oblik distrakcije predstavljaju vaše navike i osećanje opuštenosti i udobnosti – to je najveća prednost, ali ujedno i mana rada kod kuće. Pošto u svakom trenutku možete da se ispružite, ili pogledate šta ima na TV-u i društvenim mrežama, odugovlačićete sa poslom. I kad dođete u situaciju da pola noći završavate nešto trudeći se da ne probijete rok, pitaćete se šta vas je uopšte omelo da to mirno završite još pre pet sati i da se sada opuštate, spavate ili idete u provod?

Dakle, za rad od kuće vam je najpotrebnija samodisciplina, a nju ćete lakše održavati ako u svom kutku ostvarite autentičnu poslovnu atmosferu.

radni prostor kod kuće 2 1 Kako da organizuješ radni prostor – kod kuće

Za vas, to možda znači da ćete ujutru ustajati u određeno vreme i kad završite jutarnje rituale, oblačiti se kao za posao (ili barem u neku udobnu odeću koja nije pidžama ili trenerka), isključiti TV, utišati telefon i ograničiti sebi upotrebu društvenih mreža, podesiti svetlo onako kako vam odgovara, odrediti vreme za pauze i obroke (koje ćete unapred pripremiti – dakle, uveče ćete morati da razmišljate o tome šta ćete spremati za sutra)… Svoj radni kutak možete opremiti i tablom od plute, na koju ćete kačiti podsetnike, tabele i sve ostalo što vam je potrebno da ostanete u radnom fokusu, a možda će vam biti od koristi lagani rasklopivi sto, na kome možete crtati, ili na koji ćete postaviti laptop i koji možete sklopiti i skloniti kad završite. Čitav vaš radni kutak može da bude “montažni” i da se brzo organizuje i posle posla skloni – paravani, sklopivi sto, radna fotelja, koju možete odgurati u ćošak, ili u drugu sobu kad završite, a takođe se postarajte da vam sav pribor koji vam je potreban za rad bude na dohvat ruke – možda će vam za to biti potrebne police ili fioke, a možda vam je dovoljna kutija koja može da stoji pod krevetom ili da se podigne na ormar, kad je ne koristite.

Navika da svakog dana pripremite i raspremite svoj kućni radni prostor, doprineće organizaciji i produktivnosti – tako ćete jasnije izdvajati onaj deo dana kad radite i onaj kad se opuštate ili bavite drugim kućnim aktivnostima.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice