Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Kako da popraviš i pojačaš koncentraciju

Kako da popraviš i pojačaš koncentraciju

Probajte neko prirodno sredstvo za podizanje energije

Ima puno biljnih suplemenata koji doprinose podizanju nivoa energije i koncentracije – konsultujte se sa lekarom o tome šta biste mogli da uzmete, naročito ako već uzimate neke lekove.

Ograničite vreme

Kada ste u gužvi i jurite rokove, da biste izbegli paniku i rastresenost, postavite sami svoj rok. Odredite sat vremena, da vidite koliko možete da uradite za to vreme, u stanju pune pažnje (trebalo bi da možete sat vremena da održavate punu koncentraciju na jednoj stvari). Zatim napravite malu pauzu, ustanite, protegnite se, popijte malo vode, pa onda krenite u sledeći sat – organizujte svoje prioritete u okviru sopstvenih rokova, a svima oko sebe recite jasno i glasno da vam je potreban mir i koncentracija u narednih sat vremena.

Podržite fokus smislenošću

Teško ćete držati pažnju ako ne uviđate zašto nešto treba da uradite, odnosno, ako vam je zadatak besmislen. Zato ga osmislite, čak i a ako posao koji obavljate jeste dosadan i nikome ništa naročito ne donosi. Ako ne možete da pronađete zadovoljstvo u procesu rada, smislite male nagrade, do kojih ćete doći kada ispunite zadatak. Ispunjenje postavljenog roka i cilja pomažu, jer su smisleni sami po sebi, ali najbolje je kada u svom poslu nalazite vrednost, kada imate jasan osećaj da se bavite nečim smislenim i ispunjavajućim.

Lepo sedite

Sedeći posao je veoma zamoran i zato je potrebno da naučite da se dobro držite, da pravilno sedite, sa pravim leđima i stopalima na podu. Ipak, potrebno vam je da menjate položaj i da s vremena na vreme ustanete i promrdate, a fizičke aktivnosti i vežbanje u slobodno vreme, svakako će vam pomoći da izdržite sedenje u radno vreme, kao i da popravite držanje tela (i pri sedenju, i u kretanju).

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice