Professor Pyg

Lazlo Valentin je poremećeni hirurg koji je opsednut fizičkom savršenošću. Ovo čini da počne da kidnapuje građane Gothama kako bi ih pretvorio u svoje voljene Dollotrons. Noseći jezivu masku svinje, Professor Pyg je serijski ubica koji transformiše lica svojih žrtava. Nakon Riddlera, bio bi idealni zlikovac s kojim bi se Pattinsonov Batman sledeće susreo. Nasuprot pojedinih prethodno pomenutih zlikovaca, Professor Pyg ne zaslužuje naše saosećanje, jer nikako ne odustaje od svojih pobuda, dok njegovi potezi postaju sve stravičniji.  

The Ventriloquist and Scarface

Arnold Wesker je trbuhozborac koji ima podvojenu ličnost. Njegov lutak Scarface je mafijaš koji mu žestoko opseda psihu. Scarface je nemilosrdni mafijaški bos, dok mu Wesker služi kao preplašeni lakej. Wesker koristi identitet Scarfacea kao način da postane kriminalni mastermind. On je tip antagoniste kog bi Batman pokušao da spase, iako zna da je izvesno da u tome neće uspeti. The Venrtiloquist i Scarface predstavljaju genijalnu kombinaciju tragedije i mentalnog oboljenja koje možete očekivati u Gotham Cityju.

The Mad Hatter

Jervis Tech je neuronaučnik koji je opsednut romanom Alisa u zemlji čuda Lewisa Carrolla. Tetch veruje da je inkarnacija lika iz knjige – The Mad Hattera (Ludog šeširdžije). Tetch je stručnjak za hipnozu koju koristi kako bi došao do onoga što želi, čineći veliki broj krimi dela. Ustanova za mentalno obolele, Arkham Asylum, trebalo bi da bude mesto gde se pacijentima pruža pomoć, ali veoma često izlaze u gorem stanju nego u kom su došli. Izazivanje Brucea Waynea na tako brutalan način koji će ga naterati da posumnja u svoje metode i sistem – predstavljalo bi  evoluciju Batmanovog razvoja kao heroja. Očigledno je da The Mad Hatter praktikuje jezive i uvrnute pristupe, slične Jokerovim i Riddlerovim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jacob Mankos (@jtmankos)

Koga biste vi voleli da vidite u sledećem The Batman filmu?

Naslovna fotografija: instagram.com/comic_xhyt

Dušan Veselinović

Comments