Svet i dalje bruji o filmu The Batman Matta Reevesa, koji je Mračnog viteza (Robert Pattinson) prikazao u detektivskoj priči, boreći se protiv Riddlera (Paul Dano), Penguina (Colin Farrell), Carminea Falconea (John Turturro), a povremeno i sa Catwoman (Zoe Kravitz). Film, koji je početkom meseca premijerno prikazan u bioskopima širom sveta, pokazao se veoma uspešnim – sa trenutno zarađenih 600 miliona dolara. Sa nekoliko spin-offova u planu, kreatori su izjavili da The Batman predstavlja prvi deo trilogije, pa je vreme da razmislimo ko bi mogao biti sledeća velika pretnja po Gotham City. DC stripovi su detaljno razradili ceo asortiman Batmanovih zlikovaca, sa veoma zanimljivim pričama i motivima, a mi vam predstavljamo nekoliko od njih za koje bismo voleli da se pojave u The Batman nastavku. 

The Court of Owls

Jedni od modernijih Batman zlikovaca koji se izdižu iznad ostalih je The Court of Owls. Ovo tajno društvo, čiji članovi nose maske sove, u ruci drži ceo Gotham City, a budući da se The Batman bavi temom korupcije, možemo tvrditi da The Court of Owls predstavlja savršeni follow-up. U legendarnom stripu Scotta Snydera, vidimo kako ovo tajno društvo razbija Batmanovu psihu, otkrivajući da korupcija u Gothamu seže toliko daleko da je iko mogao da zamisli. The Court of Owls već generacijama utiče na sva značajna dešavanja u gradu, predstavljajući fizički i mentalni izazov za Mračnog viteza. 

Hush

Ne znamo za vas, ali strip Hush i istoimeni animirani film – predstavlja jednu od naših omiljenih Batman priča. Hush je još jedna enigma koju Batman mora da otkrije, a da bi do njega došao, Mračni vitez se bori sa nizom zlikovaca kao što su Joker, Harley Quinn, Poison Ivy i drugi, a u tome mu pomaže Catwoman. Pattinsonov prikaz Batmana se savršeno uklapa u priču o Hushu, koji mu postavlja ceo niz mentalno i fizički zahtevnih zadataka, dotičući se i trauma iz detinjstva. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MindB_2311 (@mindblast2311)

Mr. Freeze

Budući da je na kraju filma The Batman, Gotham City poplavljen, mnogi već nagađaju da je ovo idealna osnova za pojavu Mr. Freezea, koji može zalediti vodu i napraviti svoje utočište ili, pak, može ga zadesiti tragedija izazvana poplavom koja će uticati na pogoršanje zdravstvenog stanja njegove supruge Nore. Naravno, ovo su samo nagađanja, ali podsećamo da su i Matt Reeves i Robert Pattinson pominjali da bi voleli da se pozabave čuvenim “Gospodinom Ledenim”, kog smo poslednji put videli 1997. godine u debaklu Batman & Robin, a igrao ga je Arnold Schwarzenegger. U stripovima, jedino što Mr. Freeze želi je da spase svoju suprugu Noru, koju je zaledio (ili ubacio u posebnu vodenu kapsulu) kako bi je sačuvao od zdravstvenog propadanja dok ne pronađe odgovarajući lek.

Poison Ivy

Kao i Mr. Freezea, i Poison Ivy smo poslednji put videli u istom filmu iz 1997. Iako volimo preterano dramatičnu i komičnu verziju Ume Thurman, željno iščekujemo da se neko adekvatno pozabavi ovom zgodnom eko-teroristkinjom koja umom može da upravlja celim biljnim svetom. Posion Ivy (Dr Pamela Isly) voli biljke više od ljudi, i na sve načine pokušava da ih zaštiti od uništenja. Ovo je svakako plemenit poduhvat, ali Ivy ne bira sredstva, budući da je u stanju da usmrti svakoga ko joj se ukaže na putu. Trenutno živimo u društvu u kom se sve više pažnje posvećuje očuvanju životne sredine, pa bi Poison Ivy predstavljala savršen dodatak The Batman trilogiji. 

Comments