Jon Bernthal kao Frank Castle/Punisher

Iako pojedini možda ne bi bili saglasni, Jon Bernthal je ultimativna verzija The Punishera. Kad se premijerno pojavio u drugoj sezoni Daredevila, lik je dobio i svoju spin-off seriju, gde je The Punisher nesmetano mogao da kali svoj bes nakon tragedije koju je doživeo kao veteran kog je izdala država kojoj se zakleo na zaštitu. The Punisher nijednom ne ublažava okrutnu realnost da Frank Castle nije dobar čovek i da ovaj antiheroj, u potrazi za osvetom, čini više lošeg nego dobrog. Međutim, serija je tako lepo uobličena da je nemoguće da ne navijate za napaćenog Castlea. Ako MCU reši da ga povrati, niko drugi ga ne bi smeo igrati osim Jona Bernthala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Punisher (@thepunisher)

Krysten Ritter kao Jessica Jones

Jessica Jones je bila idealni nastavak prvoj sezoni Daredevila, kao svojevrsni ženski pandan. Serija se bavi osetljivim temama, kao što su alkoholizam i seksualno nasilje. Umesto da ublažava surovu realnost sveta u kom živimo, serija prihvata njegovu mračnu stranu i dopušta Ritterovoj da napaćenu superherojku humanizuje koliko je to moguće. Jessica Jones nije tu da izgleda dobro u uniformi, već da pokaže da smo svi pod traumom naših unutrašnjih i spoljašnjih borbi i da moramo da se suočavamo sa svakim danom kako bismo se oslobodili samodestruktivnog ponašanja. Jessica Jones se možda u najvećoj meri bavi ljudskim emocijama, što je razlog više da se pojavi u MCU ili nekom od Disney+ serija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Jones (@marvelsjessicajones)

Mike Colter kao Luke Cage

Prva sezona serije Luke Cage duboko je zaronila u crnačku kulturu Harlema i intrige noćnog života komšiluka. Srećom, druga sezona je pružila šansu da se Luke Cage ustoliči kao istinski zaštitnik Harlema, koji je voljan da svoje moralne vrednosti stavi na stranu kako bi sačuvao mir u mestu u kom je odrastao. Najsnažniji je od svih junaka superherojske grupe The Defenders, sa neprobojnom kožom koja mu pomaže da se odbrani od bilo kakve vrste štete. Njegova slabost su ljudi koje voli i kojima se zakleo da će ih štititi. Cageova neranjivost otvara vrata velikom broju kreativnih priča o čoveku koji ne može biti poražen, ali čiji duh može biti slomljen.

Jessica Henwick kao Colleen Wing

Iron Fist je ubedljivo najlošija Marvelova Netflix serija iz brojnih razloga koje ćemo sad izostaviti. Sama premisa da se Danny Rand, multimilioner za kog se godinama pretpostavljalo da je mrtav, vraća u Njujork kako bi se borilo protiv kriminala koristeći natprirodnu snagu, već je pogrešna. Zato druga sezona serije pokušava ovo da ispravi, okrećući se ka Colleen Wing (Jessica Henwick), u želji da je postavi za glavnog heroja. Ona je jedan od samo nekoliko pozitivnih razloga zbog kojih uopšte pamtimo Iron Fist. Colleen zaslužuje novu šansu, pogotovo kad joj je lik doživeo vrhunac baš pre nego što je serija otkazana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JESSICA HENWICK (@jessicahenwickk)

Naslovna fotografija: instagram.com/daredevil

Dušan Veselinović

Comments