Najbolji muški influenseri na svetu nemaju samo veliki broj pratilaca, već i kvalitetan, koristan sadržaj. Pretražili smo društvene mreže kako bismo pronašli naloge koji pružaju tri ključna faktora: informacije, inspiraciju i uputstva.

Da li pratioci pomažu influenserima? Naravno. I diplome i sertifikati su veoma cenjeni za našu selekciju, ali u oblastima gde nisu uobičajene, računalo se i samo iskustvo. Najvažnija nam je ipak poruka koju influenseri šalju, koja mora biti podsticajna, a ne takmičarska ili sramotna. Njihovi saveti moraju biti provereni i praktični, a, naravno, i zabavni i korisni.

Izdvojili smo influensere u ključnim kategorijama kao što su fitness, ishrana, fizičko i mentalno zdravlje, seks i odnosi. Sigurni smo da ćete među njima pronaći zanimljiva imena, a da će vam sadržaj koji kreiraju dobro poslužiti da dalje istražite svoje interesovanja i pronađete najbolje savete za svaku dilemu koju možda imate.

Najbolji muški influenseri iz raznih oblasti

Jeff Cavaliere

Inovativni trener izgradio je svoj brend na onlajn programima zasnovanim na rezultatima – sa zabavnim i pronicljivim video uputstvima, formulom koju su naširoko kopirali drugi treneri. Njegov godišnji fitnes samit redovno privlači vrhunske eksperte za sport i fitnes profesionalce i postao je vodeći događaj u SAD, ali i šire. Cavalierov uticaj je toliko širok da mu je Silvester Stalone na Instagramu pripisao zasluge za revitalizaciju njegovih rutina vežbanja.

Aaron Horschig

Fizioterapeut daje delotvorne, naučno poduprte savete, uglavnom o jednoj od najstarijih vežbi: čučnju. Njegovi protokoli za izvođenje čučnjeva i rehabilitaciju su dobro poznati u CrossFit krugovima – i koristi ih “najjači čovek sveta 2019. godine”, Martins Licis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Aaron Horschig (@draaronhorschig)

Yotam Ottolenghi

Velemajstor ukusa (i autor nekoliko kuvarskih knjiga) objavljuje recepte koji su zapanjujući koliko i laki za pripremu. Isprobajte iznenađujuće kombinacije sastojaka, poput pečenog luka na miso puteru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yotam Ottolenghi (@ottolenghi)

Kevin Curry

Pre Kevinove stranice FitMenCooks, fit muškarci nisu toliko kuvali, ili barem nisu prikupili pratioce za to na internetu. Zatim je došao Curry, koji je počeo da postavlja zdrave obroke na Tumblru pod imenom FitMenCook 2012: čili, smuti, jela od testenina. Sve stvari koje su se činile ne samo ukusnim već i izvodljivim. Njegovo carstvo je naraslo tako da sada ima svoj kuvar, aplikaciju i uslugu dostave obroka. Na Instagramu je objavio više od 4.000 besplatnih recepata i saveta koji olakšavaju kuvanje zdravih obroka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Curry (@fitmencook)

Andrew Huberman

Cilj ovog neuronaučnika sa Stanforda je da javnosti predstavi „naučne alate za poboljšanje mentalnog i fizičkog zdravlja“. On to radi u podkast intervjuima sa vrhunskim medicinskim stručnjacima – o tome kako bolje razmišljati i živeti. Bavi se temama koje su u trendu, na primer, šta alkohol zaista čini našem telu i umu, kako da kontrolišemo dopamin, a takođe daje najbolje prakse zasnovane na dokazima o bilo kojoj temi. Njegov ozbiljan, radoznali pristup doneo je njegovoj emisiji titulu jednog od najboljih podkasta u SAD.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrew Huberman, Ph.D. (@hubermanlab)

James Clear

Autor knjige Atomic Habits uvek traga za savršenim savetom: da smanjite stres, poboljšate obrasce razmišljanja i ostavite beskorisne misli za sobom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Clear (@jamesclear)

Jay Shetty

Pisac, govornik, trener i bivši monah je izvor životnih saveta, a nedavno i saveta o ljubavi i odnosima. Ispoljava svoj uticaj kroz najprodavanije knjige, kao što su 8 Rules of Love, a ima i svoj podkast pod nazivom On Purpose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jay Shetty (@jayshetty)

Pročitajte i ovo: Načini na koje se poznati muškarci bore protiv stresa i anksioznosti

Naslovna fotografija: instagram.com/athleanx

Božica Luković

Comments