Planirate da uredite enterijer svog doma i potreban vam je nameštaj za dnevnu sobu? Mi smo tu da vam pomognemo i otkrijemo šta je trenutno najaktuelnije na domaćem tržištu.

Kako nam se uskoro bliži početak proleća, ovo je idealan period da počnemo da osmišljavamo izgled svog doma koji bi, u novoj sezoni, trebalo da dobije neko osveženje. I dok nas čeka krečenje, restauracija starih stvari i sitne popravke, ujedno je važno da počnemo sa preuređivanjem svoje dnevne sobe, jer u njoj provodimo najviše slobodnog vremena. Dobra je ideja da se oslobodimo viška stvari koje nam nisu više potrebne, kao i da napravimo novi raspored nameštaja u prostoru, tako što ćemo da pomerimo sofu ili trpezarijski sto na funkcionalnije mesto.

Naravno, uvek je dobro da u svoj prostor unesemo svežu energiju tako što ćemo izabrati nove komade nameštaja. Ako imate dovoljno mesta, u dnevnu sobu možete postaviti praktičnu fotelju, modernu komodu ili čak dvosed. Obratite pažnju i na funkcionalne komade, kao što su pomoćni stočić i tabure, koji će vam biti od koristi kada imate više gostiju ili pravite sedeljku sa prijateljima.

Samo za vas, WANNABE stilisti su pregledali aktuelnu domaću ponudu i izdvojili sedam ključnih komada nameštaja za dnevnu sobu, pomoću kojih možete postići moderan izgled doma.

Nameštaj za dnevnu sobu: 7 komada u koje vredi investirati

Jysk Tankedal fotelja sa tabureom

Ukoliko volite skandinavski stil nameštaja, obožavaćete Tankedal fotelju od veštačke kože, koju smo pronašli u Jysk radnji. Sedište i naslon su izrađeni od pene, a fotelja poseduje i okretni i klizni nagibni mehanizam. Ono što nam se posebno dopada je što ovaj komad nameštaj dolazi zajedno sa tabureom, koji možete koristiti za odmor nogu.

 Nameštaj za dnevnu sobu: 7 komada u koje vredi investirati

 

Ikea Ekanaset fotelja

Ekanaset fotelja unosi elegantnu retro notu u prostoriju i inspirisana je skandinavskim dizajnom iz 1950-ih. Klasični izgled odgovara svakom delu doma – a pruža i dugi niz godina čvrstog i robusnog sedenja. Svaka fotelja ima jedinstven izraz pošto je drveni okvir najpre bajcovan u tamnosmeđu nijansu, a potom premazan prozirnim lakom, što prirodne šare drveta čini vidljivim. Veoma otporna pena u sedištu i naslonu omogućava fotelji da vrati svoj oblik kada ustaneš, a tu su i cik-cak opruge u sedištu, kao i potporna tkanina u naslonu za čvrstu udobnost.

namestaj za dnevnu sobu 07 Nameštaj za dnevnu sobu: 7 komada u koje vredi investirati

Enviro visoka komoda

Visoke komode beleže zadnjih godina veliku popularnost. Koriste se za odlaganje raznih stvari i zbog velikog povratka mini kućnih barova, visoke komode sa nekoliko polica zgodne su za smeštaj čaša i pića. U Enviro radnji smo pronašli model „Malin“, od punog drveta, oraha ili hrasta, koja se sastoji iz više boja – od sasvim tamne boje drveta do najsvetlije.

 Nameštaj za dnevnu sobu: 7 komada u koje vredi investirati

Geppetto trpezarijski sto

Trpezarijski sto je središnji deo svakog doma, mesto gde se porodica okuplja i gde se provode neki od najvažnijih trenutaka. Model Geppetto dolazi u kombinaciji drva, metala, epoxy smole, u standardnoj boji orah/hrast. 

 

 Nameštaj za dnevnu sobu: 7 komada u koje vredi investirati

LesninaXXL dvosed

Poput troseda i dvosed je idealno mesto ne koje udobno možete da smestite svoje goste, a da istovremeno on sam od sebe oplemeni prostor. Dvosed „Laurelle” deo je brenda XORA. Izrađen je od kombinacije punog pravog drveta eukaliptusa, gvožđa i somota.

namestaj za dnevnu sobu 03 Nameštaj za dnevnu sobu: 7 komada u koje vredi investirati

Ikea pomoćni stočić

Lovbacken model ima tri nogara i nožice u boji mesinga – dizajn koji poboljšava izgled svake sobe. Površina od furnira izdržljiva je, otporna na mrlje i lako se čisti. Sto se može pomerati po podu bez problema jer plastične stope štite od ogrebotina.

namestaj za dnevnu sobu 04 Nameštaj za dnevnu sobu: 7 komada u koje vredi investirati

LesninaXXL niska komoda

Niska komoda „Opener” je dostupna u kombinaciji crne i boje hrasta. Svojim upečatljivim stilom lako će se uklopiti u vaš enterijer. Detalji u izgledu drveta pružaju vizuelno opuštanje i daju nameštaju neobičan karakter. Komoda sadrži 6 otvorenih odeljaka, 1 fioku i 2 police koje pružaju dodatni prostor za odlaganje.

namestaj za dnevnu sobu 02 Nameštaj za dnevnu sobu: 7 komada u koje vredi investirati

Pročitajte i ovo: Man Cave: Mali vodič za kreiranje “skloništa”

Naslovna fotografija: pinterest.com/homedecorbliss

Kristina Page

Comments