Tom Hardy je zvezda ostvarenja The Bikeriders, koje je trenutno u bioskopima – a to je prilika da se prisetimo koji su najbolji filmovi ovog talentovanog glumca.

Hardy se možda najpre proslavio ulogom Eamesa u filmu Inception Christophera Nolana iz 2010, iako se pojavljvao u TV serijama i filmovima od 2001. godine. Podsećamo, na televiziji je debitovao u Band of Brothers (2001), a nakon kastinga, napustio je Dramski centar u Londonu, gde je studirao, pa je nastavio sa glumom sa punim radnim vremenom.

Igrao je u nekoliko žanrova, mada se i dalje najčešće pojavljuje u dramatičnim akcionim filmovima i trilerima – od Marie Antoinette (2006) Sofie Coppole do Mad Max: Fury Road (2015), Hardyjev portret komplikovanih, mračnih likova dokazao je da je danas važi za jednog od najvećih talenata u filmskoj industriji.

Hardy igra glavnu ulogu u trećem delu filma Venom, koji će u bioskope stići ovog oktobra. Uz već objavljen trejler, a uzbuđenje među fanovima već raste. Zbog svega toga, Hardyjevi filmovi pružiće vam sate zabavne drame, komplikovanih odnosa i energične akcije. Prisećamo se njegovih filmova koje morate da pogledate.

Tom Hardy – najbolji filmovi

Inception (2010)

Tom Hardy igra Eamesa u naučno-fantastičnom trileru Christofera Nolana iz 2010. Inception prati Doma Cobba (Leonardo Di Kaprio), lopova sa sposobnošću da uđe u snove drugih i ukrade njihove tajne. On ima zadatak da usadi ideju u nečiji um, što je savršen zločin, dok je Eames specijalizovan za falsifikovanje i krađu identiteta. Inception je intenzivan, složen film, koji je Hardyju otvorio vrata i za druge Nolanove filmove.

The Dark Knight Rises (2012)

Tom Hardy igra Banea u The Dark Knight Rises, drugom filmu u Nolanovoj trilogiji o Batmanu. Radnja je smeštena osam godina nakon prvog dela, kad se Bruce Wayne vraća kao Batman kako bi spasio Gotam od pretnji nuklearnog uništenja. Hardy je naporno radio da razvije jedinstveni glas za Baneov lik, promenivši fizički izgled kako bi odgovarao opisu negativca iz stripa. Njegov portret u ambicioznoj trilogiji o superherojima ostaje naširoko cenjen.

Mad Max: Fury Road (2015)

Tom Hardy glumi Maxa Rockatanskog u postapokaliptičnom akcionom filmu. Preživevši apokalipsu, Max udružuje snage sa Furiosom da bi pobedio vođu kulta Immortana Joea i njegovu vojsku. Film i Hardyjev performans dobili su velika priznanja kritike, uključujući i šest Oskara. Mnogi su ga nazvali jednim od najboljih akcionih filmova svih vremena.

Dunkirk (2017)

Christopher Nolan i Tom Hardy ponovo zajedno rade u istorijskom ratnom trileru. U Drugom svetskom ratu, dok Nemačka maršira ka Francuskoj, film prikazuje evakuaciju iz Denkerka koja je spasila više od 300.000 života. Hardy igra lik Farriera, pilota u Kraljevskom vazduhoplovstvu, koji pomaže u evakuaciji. Farrier obara nemački bombarderski avion, ali je na kraju postao ratni zarobljenik kad njegovom avionu ponestane goriva.

Venom (2018)

Pre nego što pogledate Venom: The Last Dance, razmislite o tome da ponovo pogledate prva dva filma u trilogiji. Ovde Tom Hardy igra Eddieja Brocka, novinara koji postaje domaćin vanzemaljskom entitetu, Venomu, koji je deo vrste simbiota koji planiraju da napadnu Zemlju.

Venom: Let There Be Carnage (2021)

U nastavku Venoma (2018), Tom Hardy je i dalje domaćin vanzemaljca i suočava se sa serijskim ubicom Cetusom Kasadijem, koji je kasnije postao domaćin drugom vanzemaljskom entitetu po imenu Carnage. Film je bio uspešan na blagajnama, postavivši velika očekivanja za treći deo.

Pročitajte i ovo: Najbolje SF serije na striming servisima koje treba da pogledate

Naslovna fotografija: instagram.com/tomhardyvariations

Comments