“Prvo – razmišljaj. Drugo – veruj. Treće – sanjaj. I konačno – usudi se.”

“Uvek na život gledam kroz optimizam, ali sam dovoljno realan da znam da je život kompleksna stvar.”

“Od svih izuma masovne komunikacije do danas, jedino još slike govore jezikom koji je najrazumljiviji najvećem broju ljudi.”

“Sve dok lik ne dobije ličnost, ne može mu se verovati. Bez ličnosti, lik može raditi smešne ili tužne stvari, ali se ljudi sa njim ne mogu poistovetiti, jer izgeda nerealno. Bez ličnosti, priča u kojoj se on nalazi ne može dopreti do publike.”

“Smeh je vanvremenski, mašta ne može da ostari, snovi traju večno.”

“Ako ste radoznali, pronaći ćete mnogo zanimljivih stvari kojima se možete baviti. Ali, jedina stvar pomoću koje ćete nešto postići je hrabrost.”

“Uradite dobar posao. Ne morate brinuti o novcu, on će se sam pobrinuti za sebe. Uradite dobar posao i neka vam on bude glavni adut.”

“Naše nasleđe i ideali, kodeksi i standardi – stvari kojima učimo našu decu – biće očuvani ili će nestati, zavisno od toga koliko slobodno razmenjujemo svoje ideje i osećanja.”

“Razlika između pobeđivanja i gubljenja je, uglavnom, neodustajanje.”

Svako bi trebalo da postavi svoje ciljeve što ranije i da svu svoju energiju i talenat usmeri ka njihovom ostvarenju. Ili, može pronaći nešto čime će sebe nagraditi. Ali na kraju, kakav god da je ishod, znaće da je živ.

Naslovna fotografija: instagram.com/walter_e_disney_

Dušan Veselinović

Comments