Ne morate biti insajder da biste znali da Tom Hardy važi za jednog od najtalentovanijih glumaca svoje generacije, ili da ga prati reputacija kako nije uvek spreman da igra po holivudskim pravilima. Otkako je glumački debi ostvario 2001. godine, Hardy je sarađivao sa najuticajnijim filmskim stvaraocima – Ridleyjem Scottom, Georgeom Millerom, Sofijom Coppolom i Christropherom Nolanom. Autor je, producent i glumac FX serije Taboo, a Oscar nominaciju je stekao ulogom u vestern avanturi The Revenant (2015).

Danas, skoro deceniju nakon što je zaigrao Batmanovog neprijatelja Banea u The Dark Knight Rises (2012), Hardy će se po drugi put vratiti kao novinar-vanzemaljski hibrid Venom – u SF akciji Venom: Let There Be Carnage, koji bi bioskopsku premijeru trebalo da doživi u oktobru 2021. godine. Ovom prilikom smo rešili da izdojimo nekoliko činjenica koje treba da znate o šarmantnom holivudskom buntovniku…

Osvojio je modno televizijsko takmičenje

TV debi je ostvario 1998, kad je osvojio modno takmičenje britanske jutarnje emisije The Big Breakfast. Tad smo o ovom 21-godišnjaku saznali da mu je idol Gary Oldman, da voli komičara Eddija Izzarda, da želi da piše i režira kratkometražne filmove, i da ne voli fudbal.

Jedno vreme je bio reper

Falling on Your Arse In 1999 je naziv numere koju je Hardy snimio sa prijateljem Edwardom Tracyjem, pod duom Tommy No. 1 and Eddie Too Tall. Hardy se ponovo odrekao projekta, misleći kako repuje “loše”.

Školu je pohađao sa Michaelom Fassbenderom

Dok je pohađao Drama Centre London, Hardy se ugledao na dve godine starijeg kolegu Michaela Fassbendera. Posmatrajući njegov metod glume, Tom je bio opčinjen, a svoje oduševljenje je kasnije iskazao u intervjuu za Daily Beast, rekavši da je Fassbender bio “najbolji glumac u školi”.

Zamenio je Fassbendera u filmu Tinker Tailor Soldier Spy

Iako su im karijere krenule različitim putevima, ipak su se u jednom trenutku nakratko srele 2010. godine, kad je Hardy zamenio Michaela kao birtanskog operativca “Trickyja” Rickyja Tarra u Tinker Tailor Soldier Spy Tomasa Alfredsona, trileru o Hladnom ratu prema romanu Johna le Carréa.

Borio se sa zavisnošću od droge i alkohola

Nakon što je snimio Star Trek: Nemesis (2002), Hardy je otišao na rehabilitaciju – odvikavanje od droge i alkohola, program koji je već sledeće godine uspešno završio. Od tada je trezan. Jednom prilikom je izjavio da je srećnik što nije oboleo od HIV/AIDS, ukazujući na najproblematičniji period svog života.

Ugojio se 20 kilograma za ulogu, a jeo je samo pizzu i čokoladu

Međunarodnu slavu stekao je 2008. godine, ulogom u filmu Bronson, biografskom ostvarenju o Michaelu Gordonu Petersonu (kasnije Charlesu Bronsonu), “najnasilnijem zatvoreniku Britanije”. Hardy je nekoliko puta u zatvoru posetio Bronsona, sa kojim je postao dobar prijatelj. Za ulogu se ugojio 20 kilograma jedući samo pizzu i čokoladu. Neprestano je igrao Xbox, ošišao glavu i pustio brkove. Figuru je doterao za ulogu boksera u filmu Warrior (2011).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irena_Hardy (@irena.hardy.na)

Comments