Sa ovogodišnje ceremonije dodele Oskara pamtićemo mnogo toga kada je reč o stilu i odevanju. Broševi kao muški modni trend su se posebno izdvojili, jer je mnogo zvezda imalo upravo ovaj detalj na svojim odelima.

Do sada, muškarci Holivuda su se, kad je reč o odevanju za dodelu Oskara, držali poznatog scenarija: klasični smoking, možda beli sako ako se osećaju avanturistički, uz obavezan sat, naročito ako su u potrazi za unosnim sponzorskim ugovorom.

Tokom proteklih nekoliko godina, međutim, došlo je do primetne promene – i na crvenom tepihu, muška odeća se transformisala i postala ekstravagantnija, ali i prilično ležernija. Prošli su dani kada je bilo obavezno nositi kravatu, kao što je dokazao Ryan Gosling u svom kristalima optočenom Gucci odelu, ili izdanje Roberta Downeyja Jr, sa oglicom u obliku kanapa. Drugi su eksperimentisali sa smelijim bojama i maksimalističkim ukrasima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Esquire UK (@ukesquire)

Ali, najpopularniji način da doterate odelo ove godine je jedan mali detalj – skromni broš. Ipak, nisu u pitanju broševi koje je nosila vaša baka. Niti su, zaista, svi toliko skromni.

Ljubaznošću juvelirskih kuća kao što su Cartier, Tiffany & Co. i Chaumet, u pitanju su komadi bogati dragim kamenjem koje privlači poglede, a praćeni su cenama koje mogu da dostignu milione dolara.

Broševi kao muški modni trend – ko ih je sve nosio na dodeli Oskara?

Dobitnik Oskara za najboljeg glumca Cillian Murphy dodao je dašak sjaja svom Versace smokingu sa prilagođenim brošem sa dragim kamenjem od Sauvereigna, dok je Louis Vuitton odelo zvezde filma Past Lives, Tea Yooa, bilo upareno sa šarmantnim brošem u obliku kornjače, iz Cartier arhive.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cillian Murphy (@ciiilian)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teo Yoo / 유태오 (@teoyoo)

Matthew McConaughey nosio je broš u obliku dijamantske mašne, brenda Cindy Chao, da ulepša svoj čokoladnobraon smoking, dok je Mark Ruffalo nosio srebrni cvetni broš pored broša Artists4Ceasefire, koji su imali i mnogi drugi glumci, a posvećen je zalaganju za mir u Gazi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jill K (@jedi_jill)

Enzo Vogrinčić, novi holivudski srcelomac i zvezda filma Society of the Snow, nosio je broš u obliku planinskog lanca, što je bila asocijacija na njegov film koji se dešava u Andima, na svom Loewe odelu.

Trend nošenja broševa preneo se i na Vanity Fair žurku posle dodele Oskara – Barry Keoghan, zvezda filma Saltburn, nosio je vintage broš Boucheron Rose iz 1956. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barry Keoghan (@keoghan92)

Najbolja stvar kod broševa je, međutim, to što ne morate da platite veliku sumu novca da biste i sami isprobali trend. Broševe možete da pronađete čak i u antikvarnim ili second-hand radnjama.

Broš je najsvestraniji od svih komada nakita, jer je izražajan i osnažujući, personalizuje i naglašava svaki autfit. U današnjem svetu mnogo je prihvatljivije da muškarci nose takav nakit, pa zašto to ne iskoristiti?

Pročitajte i ovo: Austin Butler je kralj odela, a ovo su njegova inspirativna modna izdanja

Naslovna fotografija: instagram.com/ciiilian

Božica Luković

Comments