Nekoliko klasičnih vrsta džempera, rešiće ti svaku dilemu o tome šta da obučeš za posao ili izlazak, i svako pitanje kombinovanja – sve ih možeš nositi uz farmerice i patike, kao i uz bilo koje pantalone i cipele i čizme, ispod jakni, sakoa i kaputa.

Čuvena rolka

Pleteni džemper, ili tanak džemper sa rol-kragnom, nosite u najboljem maniru Stiv Džobsa, ili Džejms Bonda. Rolke su se vratile na velika vrata i nema kreatora i jesenje i zimske odevne kombinacije, u kojima se ne sreću rol-kragne. Trend sedamdesetih – rolka, nudi preispitivanje zaboravljenog stila, zajedno sa somotskim sakoima i dugačkim zulufima. Od kad je moda otkrila i lansirala pojam “retro” – uvek je nešto “retro” u modi.

džemper 2 1 Džemperi koje zaslužuješ da nosiš ove sezone

Džemper sa pletenicom

Jednobojan džemper koji izgleda “šareno” zahvaljujući prepletaju – takođe predstavlja povratk zaboravljenog trenda. Dok su žene plele džempere svojim muževima i sinovima, svaki muškarac je imao nekoliko džempera (u raznim bojama i za različite prilike) sa klasičnom pletenicom, ili nekom drugom mustrom, koja pletivu daje teksturu i čini ga zanimljivim. Pleteni džemperi su dobri za sve prilike (sa košuljom ispod, uz farmerice ili pantalone), osim za bavljenje sportom – nije prijatno znojiti se u njima.

Каrdigan

Kardigan je univorma američke koledž-elite, ali je toliko raširen i popularan, da je odavno prestao da bude staleško obeležje i postao obavezan komad muške garderobe. U suštini, to je džemper na kopčanje, sa šal-kragnom, kragnicom, ili bez kragne, sa džepovima ili bez njih, upadljvog prepletaja, ili glatke teksture. Možete ga nosti zvanično zakopčanog, ili ležerno otkopčanog, sa belom majicom i farmericama, kao i sa košuljom i pantalonama.

Comments