Džemper sa grafikom

To su oni džemperi kojima se smejemo u američkim filmovima o božićnim okupljanjima, oni čuveni omraženi pokloni od baba i tetaka, koje niko ne želi da nađe ispod jelke, jer onda mora da se pravi da je oduševljen i da ih obuče, da se bake i tetke ne bi uvredile. Smešan crveno beli džemper sa Rudolfom, ove sezone je simpatičan pleteni džemper tamne boje, sa nekim likom iz crtaća, ili nekom drugom “micastom” grafikom. A i odličan je za pokretanje konverzacije – devojke neće odoleti da ne potapšu sličicu na vašim grudima i upute vam šaljive komentare. Da ne biste rizikovali, uz ovakav džemper, držite se crne boje – crni džins, crne čizme, crna kožna jakna i izgledaćete kao tipičan loš momak, koji je dovoljno drzak da svima pokaže kako je u duši – mala maca.

Oversajz džemper

To nije prosto džemper koji vam je dva broja veći, nego pažljivo dizajniran predimenzionirani džemper, koji ima sve šavove na mestu – rukavi se uklapaju ispod mišice do ramena i ne vise vam preko šaka, iako su voluminozni i komotni, a otvor oko vrata je isti kao na normalnom džemperu (ne razvlači se do grudi, ili ka ramenima). Ovakav stil je odličan za slojevito oblačenje – ispod možete obući rolku, a preko šal i jakna vam nije potrebna, ako ne duva vetar.

džemper 1 Džemperi koje zaslužuješ da nosiš ove sezone

Pletena polo majica

Tanak džemper, kao i tanka rolka, menja košulju i može se nositi ispod kardigana, sakoa, jakne, a može se nositi i kao glavni gornji odevni predmet (kao dukserica). Ovo je pre prolećni džemperić, koji se može nositi i kad letnje večeri postanu svežije, ali sasvim je odgovarajuć odevni predmet za sunčane jesenje dane, kao i za zimske slojevite kombinacije. Štrikana polo majica je udobna, mekana i prijatna za nošenje, izgleda elegantno, a može se upariti i sa farmericama i sa sportskim odelima.

Džemper sa V-izrezom

To može da bude pleteni džemper, sa šarom i teksturom, ispod koga nosite majicu ili potkošulju (koji se ne vide), ili džemper ispod koga se obavezno nosi košulja, čija kragna odgovara V-izrezu. Ovo je svestrani odevni predmet, koji možete nositi na poslu u kancelariji, sastanku sa poslovnim partnerima, prilikom izlaska u restoran, ili na sastanku sa devojkom.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments