Smeđa je veoma lepa i efektna boja, pogodna za igranje sa nijansama i teksturom, idealna za jesenju sezonu. Odevni komadi su uobičajeni – pantalone, džemper, košulja, jakna, kaput – a ono o čemu pre svega treba da vodiš računa, jeste nijansa smeđe boje. Ona treba da odgovara tvojoj boji kože i kose, a možeš da je uklapaš sa odgovarajućim toplijim ili hladnijim tonovima plave, zelene, maslinaste, boje rđe, bordo… Evo nekih predloga i ideja.

Smeđi kaput

Jakne i blejzeri su sasvim u redu, ali kaput je uvek pun pogodak. Kvalitetan kaput od vune, komotan, dugačak i neutralnog kroja, uvek će ti dobro doći, a u hladnijim danima možeš ga nositi preko džempera i sakoa. Kaput možeš da obučeš preko svega – odlično ide sa farmerkama, ili sa odelom, uz košulje ili dukserice, sa grubim cipelama, ili kožnim čizmama, za posao, ili izlazak.

Smeđe odelo

Smeđa je izrazito muška boja, slažu se kreatori i predlažu smeđa odela u nijansama čokolade, karamele, zagasito cigla boje… Nijansa je jednako važna kao i kroj, a potrebno je da ti odelo savršeno pristaje. Treba da vodiš računa i o tome da tamnije nijanse brže izblede i da će neka svetlija braonkasta biti praktičnija za održavanje. Smeđa je bogata i lepo se kombinuje sa kontrastnim bojama, kao i sa svetlijim i tamnijim nijansama (i različitim teksturama) ostalih odevnih komada u smeđoj boji. Naročito efektno izgleda uparena sa tamno zelenom i plavom, ali pokušajte i sa crnom – crne pantalone i košulja, sa smeđim sakoom i cipelama izgledaće veoma elegantno, a ipak dovoljno neformalno i opupšteno.

Smeđe pantalone

One naravno, mogu biti od teksasa ili nekog drugog materijala, a najlepše su somotske smeđe pantalone. Ove sezone, pantalone su uske, ali ne i tesne, a nogavice možeš da uguraš u visoke čizme ili patike, ili se pantalone mogu završavati iznad ruba visokih čizama. U kombinaciji sa odgovarajućim jaknama, džemperima, košuljama i obućom, smeđe pantalone mogu delovati kežual ili elegantno, sportski ili ekscentrično. Pantalone od somota ili nekog mekog materijala imaju zanimljivu teksturu, o kojoj treba da vodiš računa kada biraš uz šta ćeš ih nositi. Dizajneri savetuju da svakako u svoj stajling dodaš belu boju, ili neki detalj poput šala bogate teksture, koji se preliva u više nijansi, ili je u nekoj kontrastnoj boji, da ne bi izgledao kao vitez džedaj (mada, i o tom stajlingu vredi razmisliti, kada se radi o braon boji).

Comments