Ako ćemo iskreno, muška moda ume biti veoma dosadna. Samo prođite muškim odeljenjem u bilo kojoj radnji odeće i videćete jednobojne i tamne odevne komade, gde nema ni malo eksperimentisanja. Sva zabava je u ženskom delu, a ako volite da konstantno isprobavate nove stvari i ne plašite se modnih izazova, to može biti prilično frustrirajuće.

Na svu sreću, u 2021. godini je muška moda počela da se menja na bolje. To možemo pre svega videti na crvenom tepihu, gde su poznate ličnosti imale prave modne rizike. Bilo je krajnje vreme da se nešto ovako dogodi, jer je muška moda bila krajnje jednolična decenijama, ako ne i više.

Sve je počelo od javnih ličnosti

Da se ispravimo, sve je počelo od modnih pisti, ali, nažalost, dug je put bio od modnih pisti do crvenog tepiha, gde muška odela i dalje preovladavaju. No, u 2021. godini smo mogli videti neke vrlo lepe promene.

Billy Porter – prava modna ikona je na dodeli oskara prošle godine nosio dugačku crnu haljinu, koja je na njemu izgledala toliko moćno, da se prosto zapitamo zašto muškarci češće ne nose haljine?

Ovaj look je definitivno privukao pažnju mnogih, ali Billy nije jedini muškarac koji se na većim dešavanjima obukao u haljinu ili suknju. Pridružuje mu se reper Kid Cudi koji se na SNL-u (Saturday Night Live) pojavio u haljini na cvetiće.

Sam reper tvrdi da je bio svestan de će njegov stajling biti kritikovan, ali da je želeo ovim outfitom da oda počast pevaču benda Nirvana – Curtu Cobainu.

Muškarci su počeli nositi haljine, suknje i štikle neironično. Iako se to mnogima neće dopasti, muška moda polako, ali sigurno postaje zabavno mesto eksperimentisanja, gde nema ograničenja.

Comments