A kada govorimo o novitetima i modnim rizicima nezaobilazan je famozni Harry Styles, koji na svakom svom nastupu pokazuje da moda ne mora imati pol, da je moda igra i čarolija. Ovaj pevač je jedan od muškaraca koji je u 2021. godini imao možda i najviše modnih rizika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @harrystyles

Mogli bismo reći da nam se vraćaju sedamdesete i osamdesete godine, kada linija između muške i ženske odeće nije bila tako jasna. Kada su se i muškarci šminkali, nosili raznobojnu odeću i bilo im je mnogo više stalo da imaju svoj stil nego kako će ih društvo prokomentarisati.

Promene u muškoj modi su dospele i na ulice

Kada holivudske zvezde, pevači i druge javne ličnosti počnu da menjaju trendove, onda je samo pitanje vremena kada će se to promeniti na ulicama. Naravno, to ide polako i počinje od velikih gradova, ali se to ipak događa i toga će biti sve više.

Zašto? Zato što se polako briše linija između rodnih uloga, zato što je zavno nositi šta želiš i zato što nikoga ne ograničava. Ako volite da nosite odela i jednostavnu odeću to je sasvim ok, a ako volite šarenilo, šljokice, šminku, suknje i štikle i to je sasvim ok. Najbitnije je biti svoj i nositi ono šta se nama sviđa.

Nadamo se da nije tako dalek svet gde će ovakva pravila oblačenja postati svuda zastupljena.

Naslovna fotografija: instagram.com/InspiringInstaFeeds

Jovana Petković

Comments