Iako je moda tokom decenija došla do stadijuma da se mnoga modna pravila, naročito u muškom odevanju, redovno krše, i dalje postoji dres kod koji se mora poštovati. To se, pre svega, odnosi na elegantne varijante u kojima muškarci nemaju mnogo opcija. Jednostavno, ako želite da izgledate kao pravi džentlmen, neka modna pravila morate poštovati. Upravo će vam ovaj tekst biti kompletan vodič kroz muško odevanje ovih dana, a naročito u svečanim prilikama.

Bela kravata/leptir mašna

Kada govorimo o beloj kravati ili leptir mašni, ovaj modni detalj u muškom odevanju je za nijansu elegantniji u odnosu na standardnu crnu kravatu ili leptir mašnu, pa se ne može nositi baš u svim formalnim prilikama. Osim toga, sa belom kravatom ili leptir mašnom i crnim odelom rizikujete da izgledate kao konobar, pa zato nastojite da vam, prilikom nošenja ovog detalja, odelo bude mat i da nikako ne nosite crni prsluk ispod. Ranije se ovaj način odevanja vezivao za pravu gospodu i izuzetno bogate muškarce, pa zato nastojite da prilikom nošenja bele leptir mašne izgledate aristokratski, a ne konobarski.

vodic kroz musko odevanje 1 Kompletan VODIČ kroz muško odevanje

Dnevno svečano odevanje

Dnevni ekvivalent beloj kravati ili leptir mašni upravo su modni detalji nežnijih tonova, kao što je svetloplava. Odelo može biti crno ili sivo, baš kao i kaput koji ćete nositi, dok prsluk može pratiti boju kravate, koja bi, ukoliko ne volite pastelne tonove, trebalo da bude bež. Tako ćete izbeći efekat koji možete postići belom kravatom ili leptir mašnom, a izgledati podjednako muževno, elegantno i uglađeno.

vodic kroz musko odevanje 2 Kompletan VODIČ kroz muško odevanje
Comments