Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Korektor za muškarce – i zašto treba da ga koristiš

Korektor za muškarce – i zašto treba da ga koristiš

1/2

Muška kozmetika sve više pomera granice od nege ka korigovanju i prikrivanju nedostataka, odnosno šminkanju. Ako ste mislili da je šminkanje rezervisano za one pred kamerama i reflektorima, postarajte se da prevaziđete predrasude. Osim što sređuju obrve i depilliraju se, muškarci koriste i elementarnu šminku – žene odavno poznaju tajnu prikrivanja podočnjaka i bubuljica, a sada je i muškarcima dostupan (i preporučljiv) korektor.

Korektor je pigment u obliku kreme ili u tečnom obliku, sredstvo za korekciju, koje se koristi da prikrije sitne nedostatke – bledilo, crvenilo, modre podočnjake, ožiljke, bubuljice… Ono što možete da uradite sa filterima na Instagramu, sada možete, uz pomoć korektora, u svakodnevnoj praksi. Ili barem onda kad vam je posebno stalo da dobro izgledate, kad ste nervozni zbog prvog sastanka, ili želite da prikrijete posledice nespavanja i mamurluka.

Malo tapkanja ispod očiju, utrljvanja oko nozdrva, jedan sloj preko urasle dlake koja se upalila – i sve te mane postaju nevidljive.

Ono što treba da znaš je kako da izabereš odgovarajući korektor – tečni, kremast ili u stiku, u zavisnosti od svog tipa i boje kože i nepravilnosti koje želiš da pokriješ. Tečni se najbolje upija i prilagođava koži, pa je to dobar izbor ako želite samo da izgledate svežije i da ujednačite boju tena. Krema je neprozirnija i lepo će pokriti tamne podočnjake, crvenilo i sitne fleke na licu, a stik spada u “tešku šminku”, on sve pokriva, pa je dobar za pokrivanje većih fleka i oštećenja, ili hiperpigmentacije.

Treba da vodite računa i o tome kakva vam je koža – ako je masna, treba vam lagan, mat korektor, koji će sprečiti da vam se lice sija. Ako je suva, neki hidratantni, koji neće neće isuštiti kožu i dovesti do perutanja.

Wannabe TV

Editors choice