Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Moda i nega

Korektor za muškarce – i zašto treba da ga koristiš

1/2

Muška kozmetika sve više pomera granice od nege ka korigovanju i prikrivanju nedostataka, odnosno šminkanju. Ako ste mislili da je šminkanje rezervisano za one pred kamerama i reflektorima, postarajte se da prevaziđete predrasude. Osim što sređuju obrve i depilliraju se, muškarci koriste i elementarnu šminku – žene odavno poznaju tajnu prikrivanja podočnjaka i bubuljica, a sada je i muškarcima dostupan (i preporučljiv) korektor.

Korektor je pigment u obliku kreme ili u tečnom obliku, sredstvo za korekciju, koje se koristi da prikrije sitne nedostatke – bledilo, crvenilo, modre podočnjake, ožiljke, bubuljice… Ono što možete da uradite sa filterima na Instagramu, sada možete, uz pomoć korektora, u svakodnevnoj praksi. Ili barem onda kad vam je posebno stalo da dobro izgledate, kad ste nervozni zbog prvog sastanka, ili želite da prikrijete posledice nespavanja i mamurluka.

Malo tapkanja ispod očiju, utrljvanja oko nozdrva, jedan sloj preko urasle dlake koja se upalila – i sve te mane postaju nevidljive.

Ono što treba da znaš je kako da izabereš odgovarajući korektor – tečni, kremast ili u stiku, u zavisnosti od svog tipa i boje kože i nepravilnosti koje želiš da pokriješ. Tečni se najbolje upija i prilagođava koži, pa je to dobar izbor ako želite samo da izgledate svežije i da ujednačite boju tena. Krema je neprozirnija i lepo će pokriti tamne podočnjake, crvenilo i sitne fleke na licu, a stik spada u “tešku šminku”, on sve pokriva, pa je dobar za pokrivanje većih fleka i oštećenja, ili hiperpigmentacije.

Treba da vodite računa i o tome kakva vam je koža – ako je masna, treba vam lagan, mat korektor, koji će sprečiti da vam se lice sija. Ako je suva, neki hidratantni, koji neće neće isuštiti kožu i dovesti do perutanja.

Wannabe TV

Editors choice