Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Korektor za muškarce – i zašto treba da ga koristiš

Korektor za muškarce – i zašto treba da ga koristiš

Boja korektora treba da bude dve nijanse svetlija od vaše boje kože. Ali ako prikrivate veće mrlje i crvenilo, onda vam treba jači korektor, što sličniji osnovnom tonu vaše kože. Evo kako da odredite boju kože i odaberete korektor:

Ako vam je koža crvenkasta, potreban vam je korektor sa zelenom nijansom. Ako je žućkasta, onda sa nijansom lavande, a na modre podočnjake ide korektor u nijansi lososa. Korekcija funkcioniše po principu suprotnih nijansi boje kože i korektora – možda deluje čudno, ali radi.

Korektor možete naneti na bilo koji deo lica (bubljice mogu svuda da se pojave), ali obično se stavlja ispod očiju, oko nosa i usta (tu se najčešće javlja crvenilo i iritacija). Ne zaboravite ni vrat, koji je osetljviji na brijanje od brade i obraza, pa se tu često pojavljuje osip i iritacija nakon brijanja.

Najbolje je naneti ga prstima. Kozmetička industrija će vam ponuditi gomilu četkica, vlažnih i raznih specijalnih sunđera, ali nabolje će vam poslužiti vaši sopstveni prsti. Operite i osušite ruke, nanesite kapljicu proizvoda na vrh prsta i tapnite nekoliko puta na područje koje želite da prekrijete. Osmotrite rezultat, pa dodajte još malo, ako je potrebno, ili malo bolje utapkajte nanetu količinu korektora.

Ako imaš predrasude prema korektoru (jer to koriste žene), prvo koriguj svoj stav prema ulepšavanju, a zatim potraži neku liniju muške kozmetike – kad na proizvodu piše da je za muškarce, bolje ćeš se osećati kad ga staviš u svoj neseser.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice