Moncler x Roc Nation je trenutno jedna od najuzbudljivijih kolaboracija u svetu mode. Sa sigurnošću se može reći da je sportski brend ostvario bombastičan početak 2024. godine, ne pokazujući znake usporavanja nakon prošlogodišnjih saradnji sa Rickom Owensom, Pharrellom, Sacaijem i Saleheom Bemburom.

Upravo prošlog vikenda, brend sa sedištem u Milanu pozvao je goste u švajcarske planine kako bi predstavio svoju Moncler Grenoble FW24 kolekciju na jednoj od najupečatljivijih novih revija, a nešto više od nedelju dana pre ovoga najavili su partnerstvo sa Jay-Zijem, za najnoviju Moncler Genius kolekciju.

Pogledajte kako izgleda:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HYPEBEAST (@hypebeast)

Saradnja Moncler x Roc Nation (kompanija Jay-Zija) predstavlja poslednje na dugoj listi partnerstava pod Moncler Genius okriljem, koji je nastao pod vođstvom Rema Ruffinija, vlasnika i izvršnog direktora Monclera. Ruffini, koji je preuzeo kontrolu 2003. tokom posebno teškog perioda u istoriji kompanije, transformisao je Moncler iz brenda skijaške odeće u kultnog lidera u luksuznoj modi.

Kompanija je zabeležila porast u prodaji i zaradi, ali Ruffini nema aluzija da je to učinio sam, nedavno rekavši: “Da biste izgradili jak brend, potrebna vam je snažna energija iza svega – od ljudi oko vas do osoblja prodavnice i kupaca, koji su gradivni blokovi u temeljima uspešnog brenda”.

Zaista, ova ideja proširene Moncler zajednice je centralna za Moncler Genius program jer je zamišljena kao platforma za zajedničko stvaranje.

Moncler x Roc Nation kolekcija je prvobitno predstavljena pod konceptom The Art of All, što je kasnije evoluiralo u Genius is everywhere gde je Jay-Z odlučio da usmeri pažnju sa sebe na svoj prošireni kreativni krug kroz Roc Nation.⁠

Jedan od onih koje je Jay-Z angažovao je RJ Cyler, 28-godišnji glumac koji igra u filmu The Book of Clarence produkcije Jay-Zija. Uprkos tome što je mlad, glumac rođen na Floridi već poseduje impresivan portfolio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moncler (@moncler)

Pročitajte i ovo: Usher je novo SKIMS lice – a kampanjom je najavio album

Naslovna fotografija: instagram.com/adrianfenech_

Božica Luković

Comments