Hajde da, pre svega, razjasnimo jednu stvar – ne postoji nešto što bi se nazvalo “idealna” muška garderoba. Ako neko pokuša da vas ubedi drugačije, verovatno nije u pravu. Postoji bezbroj načina na koje možete da se obučete, a ako se osećate dobro dok nosite određeni komad odeće, to onda znači da je vredan nošenja.

Svakako stoji da je muška garderoba produžetak njegove ličnosti i može igrati ključnu ulogu u stvaranju trajnog utiska. Ipak, danas smo tu da se pozabavimo onim bazičnim komadima, gde su neki malo više “grubljeg” izgleda. Izgradnja raznovrsne i moderne garderobe može biti kompleksna, ali posedovanje nekoliko ključnih komada može napraviti veliku razliku.

U nastavku ističemo osnovne muške odevne predmete koje svaki momak treba da ima u svojoj garderobi. Od klasičnih osnova do elegantnih komada, ovi predmeti će vam pomoći da kreirate uglađenu i dobro zaokruženu garderobu koja vas može služiti od ležernog vikenda do formalnih prilika.

Ovo je klasična muška garderoba koju svaki momak treba da ima

Farmerke

Možda mislite da nisu superfensi, ali većina dana ne zahteva fensi. Farmerke su čvrste, izdržljive i mogu izgledati neutralne i pomalo elegantne, u zavisnosti od boje, količine habanja i kroja. One su ključni deo savremene muške garderobe.

Chino pantalone

Kao i farmerke, chino se mogu smatrati kao ležerne ili šik, u zavisnosti od nekoliko faktora. Dobro se kombinuju sa hladnijim tonovima – tamnoplavi gornji deo, a par u kaki boji je klasična kombinacija koju svaki momak može da izvede.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Val (@theaestheticminimalist)

Pročitajte i ovo: Saveti modnih eksperata koji će vam otkriti kako da se obučete dobro

Bazične majice

Da se ​​razumemo, majica je za torzo ono što su farmerke za noge. Verovatno već posedujete desetak njih, ako ne i više, a mnoge od njih verovatno imaju print ili specifičan dizajn koji predstavljaju vašu sopstvenu mlađu verziju. U stvari, za mnoge momke, izazov bi mogao biti da održe svoje stajlinge svežim, i zbog toga preporučujemo da ih imate u različitim bojama, kako biste ih što lakše uklopili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lukas Gold (@lukasgold)

Duksevi (sa i bez kapuljače)

Majice su sjajne, ali vam ne rade posao u hladnijim mesecima. Biće vam potrebno nešto što ćete nositi preko njih, a duksevi sa ili bez kapuljače su vam, u tom slučaju, najbolji prijatelji. Oni su kao trenerke za vaš torzo – želite malo elastina, ugodnog osećaja i malo topline.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex.GI (@alex.stylezzz)

Džemperi

Ponekad samo želite da vam bude toplo i da izgledate dobro. I u tome nema nikakve štete. Za to služe džemperi sa krupnim pletenjem. Oni možda nisu raznovrsni koliko i duksevi, i verovatno ne želite da se znojite u njima, ali je činjenica da ćete u njima uvek izgledati dobro.

Formalne košulje

Radite u profesionalnom okruženju? Idete na lep sastanak? Treba da impresionirate nekoga? Biće vam potrebna formalna košulja. U zavisnosti od vašeg načina života, jedna ili dve mogu biti dovoljne – ili će vam možda biti potrebno desetak i više. Možete iskoristiti prednosti varijacija u tkanini i izabrati neke koje su malo elegantnije, dok su druge malo ležernije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reece Walker (@reeceawalker)

Letnje košulje

Ukoliko je napolju toplo, i tražite za idealnim odevnim komadom u kome vam neće biti preterano vruće, onda su letnje košulje sa ili bez printa najbolja opcija. Konkretnije, potrebna vam je košulja kratkih rukava na dugmiće. Ako ima cool print ili neobičnu boju, to je još jedan plus, a možete ih nositi i tokom dana i uveče.

Kratke jakne

Bilo da je u pitanju klasična kargo, kožna, bomber ili teksas jakna, dobra kratka jakna je obavezan deo muške garderobe. U zavisnosti od temperature, birajte one koje najviše odgovaraju toplom ili hladnom vremenu, a uvek ih možete imati i kao opciju za slojevito oblačenje.

Odelo

Ako ste u specifičnoj profesiji koja zahteva formalno oblačenje, možda već imate čitav orman ovog predloga. Većina muškaraca može da prođe samo sa jednim punim odelom, sa možda dodatnim blejzerom. Ali ako vam budžet dozvoljava, dva ili tri puna odela daju vam malo “prostora za disanje”, u smislu da ne morate da nosite isto svaki put kad treba da se doterate.

Pročitajte i ovo: Printovi sa kojima bi svaki muškarac trebalo da eksperimentiše u 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/alex.stylezzz

Nenad Grubanoski

Comments