Svaki muškarac treba da ima barem jednu jaknu po kojoj ga svi prepoznaju, a devet od deset puta – to je bomber jakna – veoma vredna i neophodna komponenta moderne garderobe kojoj se stalno vraćamo. Iz sezone u sezonu, konfekcijske kuće ne propuste da izbace nove krojeve bomber jakni, te nije ni čudo što je ovaj tip jakne favorit mnogih ljubitelja mode.

Kao jedan od glavnih elemenata muške mode, bomber jakna i njen stil se mogu pratiti još od američke vojske ranih 1900-ih godina. Bomber jakne su prvobitno bile napravljene za pilote – otuda i ime – u laganom, ali izdržljivom kroju. Do pedesetih godina, ta funkcionalnost je uspela da popularizuje bomber jaknu u standardni komad za pilote američke mornarice i vazduhoplovstva. Njena uglađena forma takođe je privukla veliki broj holivudskih zvezda, kao i potkultura da usvoje ovaj verni američki klasik u sada glavni, urbani komad koji svi nose.

U tom smislu, bomber jakne su vanvremenski klasik, ali su takođe uvek u trendu i neverovatno univerzalne za današnje vreme. Takođe su prožete elementima kao što su toplotna izolacija i otpornost na vodu. Zbog toga, kada govorimo koje su najbolje bomber jakne za muškarce, današnji brendovi se trude da dizajniraju ponešto za svakoga. U nastavku smo izdvojili naših 6 omiljenih bomber jakni koje možete nositi praktično bilo gde – na poslu, na sastanku, u kancelariji. Jednostavno je obucite i uparite je sa farmerkama ili majicom, a rezultat vašeg stila će se momentalno povećati.

ZARA – kožna bomber jakna

Kožna bomber jakna je vredna investicija za cool, klasičan stil, ali visokokvalitetna koža nikada nije pristupačna – što se odnedavno promenilo… Zarina elegantna bomerka je pametno dizajnirana jakna koja će zasigurno izdržati sve vremenske promene koje nas očekuju. Sjajan je komad i za prelazne periode, pa je tako možete kupiti i čuvati kao investiciju kad dođe proleće ili jesen – jer vas nikada neće izneveriti.

9953400800 2 5 1 Najbolje muške bomber jakne za ultimativni odevni stil

ZARA – vunena bomber jakna

Ovaj tip jakne je savršen za šetnju u toku svežih jesenjih i zimskih dana. Zarina vunena bomberka je veoma atraktivan komad koji izgleda potpuno prefinjeno i minimalistički, a možete je čak nositi i kao zamenu za džemper, sa majicom ispod. Siva boja je veoma zahvalna za kombinovanje, tako da je možete spojiti sa gotovo svakim komadom koji već imate u garderoberu.

4103473803 2 1 1 Najbolje muške bomber jakne za ultimativni odevni stil

ZARA – bomber jakna od veštačke prevrnute kože

Bomberka od veštačke prevrnute kože u braon nijansi je klasičan i bezvremenski komad koji svaki muškarac treba da poseduje u svom garderoberu. Njen kroj laskaće vašoj figuri, a antilop je materijal koji može izdržati decenijama ako se dobro brinete o njemu. Po ovoj ceni, to je investicija koja će se isplatiti u velikoj meri.

8574333732 2 1 1 Najbolje muške bomber jakne za ultimativni odevni stil

H&M – oversized bomer jakna

Crna šuškava bomberka je još jedan od klasika za svakog muškarca. Toliko je univerzalna da se može smatrati i jednom od onih “ne znam šta ću, pa ću da obučem ovo” komada. Nema potrebe da previše govorimo o njenom kombinovanju sa drugim odevnim komadima, jer je na prvi pogled već jasno – ide uz apsolutno sve.

hm Najbolje muške bomber jakne za ultimativni odevni stil

Superdry – muška bomber jakna

Koledž ili varsity jakne su jedno vreme bile veoma popularne, i delovalo je kao da su ih svi imali. Izgleda da se taj trend vraća, jer ih sve više možete naći u konfekcijskim prodavnicama, pa smo iz tog razloga kao favorit izabrali Superdry crnu bomberku. Opušteni kroj ove jakne vam neće otežati disanje i nećete se osećati neprijatno u njoj, a ako volite ne tako klasične komade, možete odabrati i isti model u crvenoj boji.

SDM5011262A 12A 1 Najbolje muške bomber jakne za ultimativni odevni stil

Scotch&Soda – Muška jakna sa printom

Za kraj – malo zabavnog printa. Ova Scotch&Soda muška bomberka je dobar primer kako možete da eksperimentišete sa printom, a da ne preterate. Njena kremasta nijansa će vam dozvoliti da je ukombinujete i sa klasičnim plavim džinsom, i sa pantalonama, a odlična je i za nošenje u slojevima tokom zime.

SS162269 0217 1 Najbolje muške bomber jakne za ultimativni odevni stil

Pročitajte i ovo: 7 bazičnih komada muške odeće koje možete da kombinujete svakog dana

Naslovna fotografija: zara.com/rs

Nenad Grubanoski

Comments