Iako dobar izgled može imati skupu cenu (čitajte: trošenje previše vremena na doterivanje), ne mora da bude tako. U potpunosti razumemo da nemaju svi toliko strpljenja (a ni vremena) u toku dana koje će provesti u sređivanju frizure. Zato smo odlučili da izdvojimo najbolje muške frizure za lako održavanje za svakoga ko želi da impresionira svojim izgledom, ali bez mnogo napora.

Od klasičnih buzz cutova do oštrih mini-čirokana, postoji frizura koju je lako održavati za svakog muškarca koji želi da izgleda sveže, bez žrtvovanja dragocenog vremena.

U nastavku smo izdvojili šest frizura za lako održavanje koje su sve samo ne basic i dosadne. Dakle, bez obzira da li ste zauzet muškarac u pokretu ili jednostavno ne možete da se zamarate sa mučnim frizurama, pogledajte ove elegantne i praktične primere.

Muške frizure za lako održavanje

Buzz cut, ali drugačiji

Okej, pre nego što bilo šta pomislite, znamo da ova frizura može da bude veoma basic, ali razmislite o ovome: šta ako je transformišete tako što ćete prefarbati kosu? To ne mora da bude odvažna boja kao primer ispod, već može biti i klasična izblajhana frizura. Kao dodatak svemu, možete urezati i nekoliko linija sa strane, kako biste imali intrigantniji izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rei brown (@reibrown)

Moderna tarzanka

Takozvani shag cut je u poslednjih godinu dana postao veoma popularan, i zato izdvajamo modernu tarzanku kao varijaciju na ovu frizuru. Ovaj stil je preovladao među holivudskom elitom posebno tokom 2020. godine, i razumemo zbog čega. Veoma je lako održavati ga, i izgleda zadivljujuće. Zaista nećete pogrešiti ako se opredelite za ovaj stil.

Pročitajte i ovo: Opadanje kose kod muškaraca: Uzroci, prevencija i proizvodi koji vam mogu pomoći

Crew cut

Da li vam je potrebna frizura koja je profesionalna, laka za održavanje kod kuće i odlična za oblikovanje lica? Ugledajte se na Posta Malonea i opredelite se za crew cut. Sada, na prvi pogled, može izgledati kao dosadna, ali kada je uparena sa bradom, blajhanjem ili čak samo prorezima sa strane, odaje veoma cool vajb.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @postmalone

Moderni curtain cut

Možda ćete prepoznati ovu frizuru kao klasični grunge friz iz devedesetih, ili uz malo talasa – kao klasik koji nose k-pop zvezde, ali ovaj stil sa srednjim razdeljkom je zapravo aktuelan već vekovima (da, vekovima). Naravno, spada u muške frizure za lako održavanje, inače se ne bi našao na ovoj listi – samo skratite kosu malo više i ne razmišljajte o šišanju nekoliko meseci. I, ako osećate da je vašoj kosi potrebno malo dodatnog sjaja, razmislite o trajnoj koja će vam pomoći da oblik zadržite duže.

Skater boy

Ako ste jedni od onih koji su prisustvovali eri MySpacea i slušali bendove kao što su Blink-182, onda verovatno znate za ovu frizuru. Probajte skater boy cut, koji nam se vraća s početka dvehiljaditih, ali u novom izdanju. Najbolje ju je opisati kao frizuru srednje dužine, teksturiranu, sa mnogo slojeva koji uokviruju lice. Još bolje, veoma je univerzalna!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yutaka/Aki (@ytk.bby)

Muški bob

Ukoliko vam se dopada ideja o nešto dužim pramenovima, ali ne želite da se posvetite repu, onda isprobajte muški bob. Ova frizura iznad ramena je savršena za one koji ne vole osećaj duge kose, ali vole tu estetiku. Veoma je univerzalna i idealna za one koji ne vole i redovne posete frizerskom salonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Greg Cassese (@gregcassese)

Pročitajte i ovo: Ovo su najbolji proizvodi za negu brade koji su dostupni kod nas

Naslovna fotografija: instagram.com/jorgefleitao

Nenad Grubanoski

Comments