Muški novčanik mora da ispunjava neke važne kriterijume, koji se razlikuju od onih prema kojima žene biraju novčanike.

Pravi muški novčanik treba da bude dovoljno tanak da se može nositi u džepu (zajedno sa telefonom) ali i da ima dovoljno pregrada za novac, kartice i sitniš. Pritom, mora da bude kvalitetan, od trajnog materijala i da deluje moderno, ali sa stilom.

Novčanik je odličan poklon, ali bilo da ga birate za sebe ili za nekog drugog, određene smernice vam mogu biti korisne.

Kako odabrati pouzdan i kvalitetan muški novčanik

Jednostavan muški novčanik

Ako niste sigurni šta želite, držite se klasike – najbolji muški novčanik je bezvremenog izgleda, jednostavan i može se upariti sa većinom odevnih predmeta i ostalog aksesoara. Klasičan preklopni novčanik je obično napravljen od kože, ima dve pregrade za novčanice, mali džep za sitninu i dovoljno pregrada za kartice. Svestran je i funkcionalan, lepo izgleda i neće odudarati ni od sportskog stila.

Jednostavan muški novčanik je uredan – jer u njega ne možete staviti mnogo toga, već samo osnovno – papirne novčanice, ličnu kartu, platnu i kreditnu karticu, nekoliko vizit-kartica, fotografiju, nekoliko metalnih novčića.

Stvari koje možete da izostavite su računi, kartice za popust, zdravstvena knjižica. Njih možete nositi kad su vam potrebne.

Kako proceniti kvalitet novčanika

Najvažniji faktor koji treba uzeti u ozbir pri izboru muškog novčanika je kvalitet – dizajn i funkcije su važni, ali potreban vam je novčanik koji se neće raspasti posle par meseci upotrebe.

Kvalitetan muški novčanik odlikuje se čvrstim šavovima, tako da izgleda kao da može izdržati da ga pregazi voz. Napravljen je od debele kože ili od dva sloja kože. Ručno rađeni novčanici često imaju izrezane ivice, tako da se vidi sirova koža i njena tačna debljina.

muski novcanik 1 Kako da odaberete praktičan i kvalitetan muški novčanik

Pročitajte i ovo: Šta bi sve muškarac trebalo da ima u torbi

Veličina novčanika

Muški novčanik treba da obezbedi dovoljno prostora za smeštaj osnovnih stvari – ako imate mnogo kartica, onda vam treba novčanik sa više pregrada, dvoslojni ili trostruki dizajn, a ako volite da nosite metalne novčiće, treba da ima džep sa patentnom.

Ako kupujete novčanik za nekog drugog i niste sigurni koja veličina odgovara, odlučite se za klasičnu i standardnu veličinu. Uvek je dobra ideja pokloniti minimalistički novčanik koji omogućava držanje samo osnovnih stvari.

Koje je boje pravi muški novčanik

Izbor boja je stvar vašeg ličnog stila, a muški novčanici se prave u raznim bojama i dezenima. Ali ako se držite klasičnog stila, crni, braon (boja kože) ili sivi novčanik izgleda dobro uz svaku odeću i uklapa se u poslovni stil, kao i u ležeran. Klasične boje su dobra opcija ako poklanjate novčanik i niste sigurni koju boju druga osoba voli.

Međutim, ako ste u kreativnoj profesiji i oblačite se sa dozom upadljivosti i ekscentričnosti, možda ćete želeti da vaš aksesoar odgovara vašem smelom stilu i možete izabrati upadljiv novčanik, smelijih boja, zanimljive teksture materijala.

Materijal za novčanike

Novčanici se izrađuju od kože, tkanine, sintetičkih materijala i kombinacije različitih materijala. Pravi muški novčanik je od kože i većina muškaraca favorizuje kožne novčanike, jer su oni trajni i izdržljivi. Ali nije sva koža istog kvaliteta, pa zato pažljivo pregledajte debljinu, teksturu i ukupan, šavove i ukupan kvalitet kožnog novčanika.

Koji je muški novčanik pravi za vas

Novčanici su za muškarce isto što i tašne za žene – trebalo bi da odgovaraju vašem životnom stilu i ličnom ukusu. Razmotrite svoj stil i potražite novčanik koji ispunjava vaše dnevne potrebe. Ako se mnogo krećete tokom dana, izaberite izdržljiv novčanik, u koji može da stane i više od osnovnog. Ako često putujete, birajte lak novčanik sa više pregrada za vaše karte, dozvole i kartice i posetnice koje ćete dati, kao i one koje ćete dobiti. Boja i dizajn treba da odgovaraju vašem stilu i ukusu, koji može biti klasičan, ležeran, sportski, umetnički ili upadljiv na vama svojstven način.

Pročitajte i ovo: Šta vaš novčanik govori o vama

Naslovna fotografija: unsplash.com

Đorđe Đoković

Comments