Jedan od glavnih odevnih komada koji bi trebalo da bude deo garderobera svakog muškarca je teget blejzer. U pitanju je tip jakne na koju se uvek možete osloniti, i koja garantuje sofisticiranost i svež izgled u svakoj prilici. Kada je u pitanju odevanje, svako može da nauči kako da praktikuje bezvremenski stil. Za početak, potrebno je da krenete od jednog odevnog komada, jer vam baš on može osvežiti čitavu garderobu.

Čak i ako ste strastveni ljubitelj mode i poznati ste u svom društvu po dobrom oblačenju, kratki podsetnik zbog čega su teget blejzeri najbolji za investiciju ne može da šteti. Lični stil ne možete otkriti preko noći – on dolazi tokom godina uz pomoć svesnog izbora određenih osnovnih elemenata. Dok razvijanje ličnog stila može potrajati, fokusirajte se na bazične komade, kao što je teget blejzer, koji možete samouvereno da nosite u različitim prilikama.

Kada birate teget blejzer, važno je da razmislite o njegovom kvalitetu. Dok su zlatna dugmad dobar vintage omaž originalnim stilovima teget blejzera, jednostavnija dugmad će obezbediti lakše kombinovanje. Prema našem mišljenju, idealan tamnoplavi blejzer bi trebalo da se lako uparuje sa neutralnim bojama i šarama, poput kariranih košulja ili onih na pruge.

Načini na koje možete nositi teget blejzer

Sa kaki pantalonama i košuljom

Ukoliko odaberete krojeni blejzer, dobićete moderan izgled originalnog mornarskog sakoa. Uparite ga sa chino pantalonama i jednobojnom košuljom poput bele, i dodajte kravatu ukoliko idete na poseban događaj (ili ste navikli da ih nosite). Dopunite čitav stajling sa parom mokasina, i izgledaćete veoma stilizovano i kao da niste potrošili ni minut u sklapanju čitavog stajlinga.

Teget blejzer i sive svečane pantalone

Mornarskoplavi blejzer sa sivim pantalonama nije samo klasičan; to je svestrana opcija za sve prilike. Lagane, sive pantalone u slim fit kroju su podjednako dobre u sali za sastanke kao i u restoranu ili baru. Ubacite na to i belu košulju i spremni ste za svaku situaciju. Ukoliko želite da stajling učinite malo formalnijim, sve što treba da uradite je da dodate kravatu.

Teget blejzer sa klasičnim farmerkama

Ne, plavi blejzer i plave farmerke nisu too much. Dodajte ovoj kombinaciji i košulju u sivoj, svetloplavoj ili beloj boji i dobili ste idealni autfit za opušteno petak veče ili dejt. Ovaj jednostavni stajling možete nositi i na poslu, tako da ste praktično pokriveni na svim poljima.

Duplo kopčanje sa belim pantalonama

Ukoliko već niste isprobali blejzere sa duplim kopčanjem – onda je zaista vreme da to uradite. To je tip jakne koji će vas istaći u svakoj situaciji, i gotovo da ne možete izgledati loše kad ga obučete. Na to dodajte i bele pantalone i imaćete dobitnu elegantnu kombinaciju koja će vam odmah podići samopouzdanje. Iako bele pantalone često imaju casual osećaj, svakako ne izgledate nespremno ako ih obučete. Ovaj stajling je čak odličan i ako idete na venčanje – samo pazite da vaš cool izgled ne zasmeta mladoženji.

Svetle farmerke i teget blejzer

Ukoliko želite ultimativni ležerni izgled, ali da i dalje izgledate dobro, onda spojite mornarskoplavi blejzer sa svetlim farmerkama za svež, opušten izgled koji je idealan za izlazak tokom vikenda ili opušteno okupljanje sa društvom. Kombinacija svetlijeg teksasa i klasičnog teget blejzera donosi stil koji se često naziva “stil bez napora”, a koji je zapravo veoma udoban i prihvatljiv za sve prilike. Prugasta košulja će kombinaciji dodati i potreban dašak interesantnog dezena.

Pročitajte i ovo: U kojim prilikama je preterano oblačenje dopustivo?

Naslovna fotografija: instagram.com/benbrewster

Nenad Grubanoski

Comments