Srednje duga kosa i man bun

Još jedan tip delimično retro frizure je kosa srednje dužine, kakvu je na primer nosio muzičar Kurt Cobain, frontmen benda Nirvana, tokom 90-ih godina. Takođe, ovu frizuru mogli smo videti u istom periodu i na tada mladom glumcu Riveru Phoenixu, kao i na Ethanu Hawkeu. Dakle, kosa srednje dužine ne mora nužno biti stepenik ka dugoj kosi, već može biti vaš stilski izbor. Ovaj tip kose možete vezati u nisku mušku punđu, koja će se iznova vraćati u modu.

Oštar razdeljak na strani i dobar prelaz

Ovo je možda najsavremenija frizura na listi, a popularizovale su je mnoge berbernice koje su se širom sveta otvorile u poslednjih nekoliko godina. Ovaj tip frizure postao je novi klasik među muškarcima, a odlikuje ga dobar fade prelaz sa obe strane, kao i duga kosa na vrhu glave, sa razdeljkom na strani – koji je dodatno naglašen. Ovu frizuru morate fiksirati kako bi stajala baš onako kako treba, a to možete učiniti efektnom pomadom za kosu, ukoliko ste protivnici standardnog gela.

Duga, prirodna kosa

I, evo srećnih vesti za sve one “savremene vikinge”! Duga, i kad kažemo duga – mislimo duga kosa je ponovo in! Vreme je da ponovo izgledate kao poznati rock muzičari iz 80-ih godina, i nemojte se razuveriti, oni su verovatno imali oko sebe više žena nego bilo ko. Tako da, ostavite se svojih predrasuda o dugoj kosi i krenite da je puštate. Verujte nam, žene će smatrati da je sexy što imate dugu i negovanu, prirodnu kosu, koju možete vezati u nehajnu punđu, čisto eto – da vam ne smeta.

Naslovna fotografija: instagram.com/kevinpabel

Jovana

Comments