Jedan od velikih probelma koji muškarce zaista muči, a koji se tiče estetskog izgleda, jeste gubljenje vlasi kose. Često se dešava da se muškarci značajno povuku iz društvenog života i značajno psihički promene dok ne prihvate svoje stanje. Ovo govori o tome da osim estetskog, ovo postaje i emocionalni i psihički problem, koji zahteva brzo i delotvorno rešenje. Možda vam različiti preparati koji obećavaju obnavljanje folikula dlake neće značajno pomoći, ali nešto hoće i to transplantacija kose.

Šta je presađivanje kose? To je mikrohirurški metod pri kojoj se pojedini folikuli dlake, koji nekada sadrži od 1 do 5 dlaka, prebacuju sa područja u kojim je gustina kose veća (okvirno 100 dlaka po kvadratnom centimetru) na područija gde je kosa proređena ili potpuno opala.

Ovi poznati muškarci uradili su TRANSPLANTACIJU kose Ovi poznati muškarci uradili su TRANSPLANTACIJU kose

Prvobitne tehnike presađivnja kose bile su invazivne, bolne i praćene vizualno neprirodnim izgledom dok se razvijanjem tehnologije i medicine danas postiže potpuno prirodan izgled.

U sadašnjoj, minimalno invazivnoj proceduri, koriste se folikuli dlake koje su genetički otporni na opadanje i presađuju se na one delove na kojima nema kose. Zbog minimalnih instrumentata koji se danas koriste i sam medot je postao prihvatljiviji, a postoporavak je mnogo brži a rezultati bolji.

Ovi poznati muškarci uradili su TRANSPLANTACIJU kose2 Ovi poznati muškarci uradili su TRANSPLANTACIJU kose
Comments