Devedesete su poznate modne godine, i one uvek nalaze način da nam se ponovo vrate. I iskreno, nemamo ništa protiv. Ovaj period odlikovale su teksas i kožne jakne, buntovni glumci, duge kose i Johnny Depp. Ukoliko vam se ne dopada moda današnjice i fali vam malo “anarhije”, devedesete godine su idealni stilski period za vas. U devedesetim godinama važilo je pravilo opuštenosti, mogli ste nositi jaknu preko jakne, dva para naočara, džins na crvenom tepihu, šešire, marame i minđuše. Dakle, vreme je da se oslobodite i prepustite retro duhu ovih godina, a mi vam predstavljamo nekoliko poznatih ličnosti i njihov stil iz devedesetih godina, koji vas može inspirisati.

Johnny Depp u kožnoj jakni

Mogli bismo slobodno reći da je sinonim za eru devedesetih godina čuveni glumac Johnny Depp. Njegov stil iz ovog perioda ostao je veoma prepoznatljiv, kao i stil njegovih čuvenih bivših devojaka iz tog doba, glumice Winone Ryder i makekenke i IT devojke Kate Moss. Johnny nam je možda najviše poznat po svojim bad boy kombinacijama, koje uključuju kožnu jaknu, klasične majice, džins i čizme. Svi mi smo želeli da ovako casual izgledamo, ali za to je potreban i stav, a ne samo odeća koju ćemo nositi.

Eddie Murphy u all black looku

Poznati glumac Eddie Murphy jedan je od najpopularnijih glumaca iz perioda devedesetih godina, kada su njegove komedije bile bioskopski hitovi. On se na crvenom tepihu pojavljivao u raznim izdanjima, a jedno od naših omiljenih upravo je ovaj all black look. U okviru ovog autfita on je obukao crnu rolku (koja se definitivno vratila u mušku modu još u prethodnoj godini), crne pantalone i dugi crni mantil kakav bismo definitivno nosili i u ovoj godini. Ovo je stajling kakav nismo skoro videli na crvenom tepihu, a sada se zaista pitamo i zašto?

Brad Pitt u slojevitom stilu sa dve jakne

Brad Pitt je poznat kao jedan od najvećih šmekera Holivuda, a za njime uzdišu žene širom planete. On je svoj status izgradio tokom života i karijere, a njegovi stilski počeci izgledali su upravo ovako. Mogli smo ga videti u klasičnom slojevitom stilu oblačenja koji je bio popularan tokom devedesetih godina, i koji je podrazumevao nošenje dve jakne, jedne preko druge. Uz slojevitost, bilo je popularno dodati i detalje odnosno aksesoare, a Brad ne samo da je stavio ogrlicu i par minđuša, već je ceo look upotpunio šeširom. I mada nam se, kada sve to izgovorimo, čini da pomislimo da je “previše”, kada vidimo ovu fotografiju shvatamo da uopšte nije.

Comments