Pharrell Williams je otvorio Nedelju muške mode u Parizu – revijom Louis Vuitton za jesen/zimu 2024/2025, a tema kolekcije je bila američki Divlji zapad.

Bubnjevi američkih starosedelaca označili su početak revije, a modeli su šetali u kaubojskim čizmama sa srebrnim vrhom, u teksasu, sa kaubojskim šeširima širokog oboda i svilenkastim košuljama sa šiljastim kragnama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Pharrell za Louis Vuitton – šta smo videli u trećoj kolekciji muzičara?

Country i western motivi su dominirali kolekcijom. Kroz veštinu izrade odeće i tehnike vezenja, kolekcija ističe ključnu ikonografiju američke western garderobe. Pharrell odaje počast radnoj odeći koja je svojstvena američkoj zapadnjačkoj kulturi – od teksasa do kaputa sa ćebadima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@the.webcloud)

Pharrell je na aksesoarima sarađivao sa umetnicima iz naroda Dakota i Lakota, kao i na scenskom i zvučnom zapisu revije. Ostao je veran američkoj estetici radne odeće, posebno kroz saradnju sa brendom Timberland, čije su kultne čizme interpretirane kroz kreativno sočivo kuće Louis Vuitton.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@the.webcloud)

Od kaubojskih šešira do kožnih kapa i rukavica ukrašenih kopčama, prezentaciju kolekcije upotpunili su izvođači iz vokalne grupe Native Voices of Resistance.

Revija je bila treća za Pharrella, otkako je prošle godine preuzeo kreativnu direkciju za liniju muške odeće ove modne kuće. Louis Vuitton je u vlasništvu LVMH-a, najvećeg svetskog modnog konglomerata. Navodi se da je modna kuća otvorila oko 50 privremenih prodavnica širom sveta kako bi predstavila novu kolekciju.

Pharrellova debi kolekcija za Louis Vuitton prikazana je na mostu Pont Neuf u Parizu prošlog juna, na uličnoj zabavi, uz nastupe Pharrella i Jay-Zija.

Zatim je u Hong Kong u novembru održao svoju drugu reviju, sa mornarskim odelima i havajskim printovima, duž šetališta uz obalu koje gleda na obrise grada. Revija je održana u sumrak, a prikazana je pre-fall kolekcija.

LVMH će objaviti godišnje finansijske rezultate 25. januara, otkrivajući detalje o učinku kuće Louis Vuitton tokom ključne, praznične sezone. Potražnja za luksuznom odećom je opala poslednjih meseci, pošto su se kupci suzdržavali u kupovini, zbog sve većih troškova života.

Pročitajte i ovo: Nedelja muške mode u Milanu: Najbolje kolekcije za jesen/zimu 2024.

Naslovna fotografija: instagram.com/louisvuitton

Božica Luković

Comments