Nedelja muške mode u Parizu otvorena je spektakularnom revijom brenda Louis Vuitton, čiji je kreativni direktor od prošle godine američki muzičar i producent Pharrell Williams. Revija Pharrella Williamsa održana je u dvorištu sedišta Uneska, što je bio savršen izbor za temu kolekcije koja slavi globalnu povezanost i različitost.

Revija Pharrella Williamsa – donosimo sve detalje

Kao jedan od najuticajnijih hip-hop umetnika današnjice, Pharrell Williams je poznat po jedinstvenom modnom izrazu i brojnim saradnjama sa vodećim modnim kućama. Njegova revija za Louis Vuitton donosi svež i urban pristup u tradiciju ovog luksuznog brenda. Pharrell je inspiraciju za svoju najnoviju kolekciju pronašao u predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024, kao i u ideji o ljudskoj zajednici, koja se ogleda kroz sport i kulturu.

Revija je počela izlaskom modela u odelima krojenim poput diplomatskih uniformi, sa dvostrukim kopčanjem i pilotskim jaknama. Zatim su usledili modeli sa aksesoarima poput ogromnih kofera i torbi, dočaravši imidž putnika iz visokog društva. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by the.webcloud (@the.webcloud)

Ono što je posebno privuklo pažnju je način na koji su boje bile usklađene sa tonovima kože modela, u rasponu od najtamnijih do najsvetlijih nijansi. Time je Williams poslao snažnu poruku o lepoti različitosti.

Kolekcijom su dominirale i varijacije na čuveni Damier uzorak kuće Louis Vuitton, od svilenkastih pidžama do jakni sa pixel printom. Pored toga, Williams se poigrao i sa legendarnim monogramom brenda, koji se pojavljivao na neočekivanim mestima, poput dugmadi u obliku globusa. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LA Fashion Week (@lafw)

Jedan od najupečatljivijih odevnih komada bio je kaput izvezen kristalima u dezenu kariranog uzorka, za koji je bilo potrebno čak 30 krojača i 10 dana rada.  

Izbor Uneska za lokaciju revije ima i posebnu simboliku u kontekstu aktuelnih dešavanja u Francuskoj, gde je krajnja desnica u usponu uoči prevremenih izbora. Umetničko udruženje “Air Afrique”, koje je sarađivalo sa Williamsom na ovoj kolekciji, izrazilo je zabrinutost zbog te mogućnosti. Kroz modu i umetnost, Udruženje želi da promoviše otvorenost Francuske prema svetu, posebno sad kad se Pariz sprema da bude svetska prestonica tokom Olimpijade.

Pharrell Williams je ovom revijom pokazao kako spoj mode, muzike i aktivizma može da pošalje moćnu poruku. Louis Vuitton, kao jedan od globalnih modnih lidera, ima tu moć da dopre do miliona ljudi.

U prvom redu revije sedele su brojne poznate ličnosti, među kojima su bile pop zvezda Sabrina Carpenter, sin predsednika LVMH grupe Bernarda Arnaulta i jedan od najmlađih izvršnih direktora u svetu mode, Alexandre Arnault, kao i poznati italijanski pevač Mahmood.

Pročitajte i ovo: Spoj tenisa i luksuza: Donosimo detalje Louis Vuitton kampanje sa Federerom i Nadalom

Naslovna fotografija: instagram.com/welcome.jpeg

Nikola Gudelj

Comments