Rick Owens proleće/leto 2025. je kolekcija koja je definitivno najzapaženija na Nedelji muške mode u Parizu. Pod nazivom Hollywood, revija predstavlja omaž svim „čudnicima i nakazama“ na bulevaru Los Anđelesa, gde je Owens počeo svoju karijeru.

U pariskoj Palais de Tokio, odlučio je da otvori svoju reviju za sve zainteresovane.

„Zamolio sam sve modne škole u ​​Parizu da nam pošalju studente i profesore, muškarce ili žene, koji bi želeli da uđu u šou“, rekao je on.

Rezultat je bila pista na kojoj je prikazano samo 10 autfita, koje je nosilo ukupno 200 modela, formirajući ono što je Owens nazvao „vojskom ljubavi od belog satena“.

Uz zvuke Betovenove simfonije br. 7 Allegretto, Owensova modna brigada je prenela poruku univerzalizma. Reviju je otvorio skulpturalni kaput od šifona, sa snažnim ramenima, dubokim V-izrezom i prozirnim materijalom. Iza njega, legija dizajnerovih eklektičnih modela bila je obučena u istu odeću.

Jakne i pelerine su napravljene od teksasa, bajkerske jakne su bile u boji ljuske jajeta, a tu su bili i svileni kombinezoni.

Nakon 200 modela, Owens revija je ostavila gledaoce u transu. Tamo gde je njegova prezentacija možda delovala kao scena iz drevnog Rimskog carstva, njegova poruka je savremena: „Izražavanje naše individualnosti je sjajno, ali ponekad izražava naše jedinstvo, pa je dobro da zapamtimo kako da se oslanjamo jedni na druge. Posebno usred vrhunca netolerancije koju trenutno doživljavamo u svetu”, zaključio je Owens.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AndrewShaw (@andrewshaww)

Pročitajte i ovo: Louis Vuitton revija Pharrella Williamsa otvorila Nedelju muške mode u Parizu

Naslovna fotografija: instagram.com/nwavemagazine

Božica Luković

Comments