Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Ručni sat je statusni simbol

Ručni sat je statusni simbol

3/4

Žene su kolekcionari cipela, šešira, bundi ili tašni, ali muškarci su kolekcionari ručnih satova. Danas ne postoji modna kuća ilidizajner svetskog ranga koji u svojoj ponudi nema i satove. Obično su to kolekcije koje u svom nazivu imaju reč „TIME“. Dobra strane kolekcionarstva i „bacanja“ para na skupe satove je ta što vlasnik kolekcije nikada neće dobiti dijagnozu „muška kriza srednjih godina“ kao oni što u ranim pedesetim kupuju nove, brze, kabriolet automobile i mladalačke kratke, crne kožne jakne i uske pantalone.

džepnitekst Ručni sat je statusni simbol

 

Muški satovi danas se prave od najrazličitijih materijala. Pored klasičnih okruglih kućišta, u ponudi su i pravougaoni ili asimetrični za inovativne i hrabre. Narukvice se prave od kože, nerđajućeg čelika, zlata, srebra… Verovatno najveći tehnički pronalazak ikada, spravica kojom se meri vreme danas je tehnički dovedena do savršenstva. Ručni satovi mogu da zvone i menjaju tradicionalni  budilnik, u sebi mogu da imaju kompas i da rone na velikim dubinama. Ukrašeni su dijamantima i brilijantima podsećajući nas da jasne granice između onoga što je muško i žensko danas nema. Ručni sat je predmet kojim muškarci od stila i ukusa kupuju posledicu. U svetu velikih, uspešnih i ostvarenih pre uzimanja vizit karte pogled se prvo „baca“ na ručni zglob, i uvek se zna ko ste i gde ste u vremenu i prostoru. Džepni satovi sa poklopcem, koji se nose u malom džepu prsluka i vise na lancu sitnice su rezervisane za džentlemene starog kova.

sat4tekst Ručni sat je statusni simbol

Ručni časovnik je jedan od najsavršenijih poklona koji se može dati muškarcu. Satovi su gežeti, a ne zaboravite da i veliki dečaci vole igračke. Ručni sat je i porodično blago koje se nasleđuje, čuva i prenosi sa kolena na koleno. Proizvođači i dizajneri muških satova zaslužuju posebnu priču, svaki ponaosob, zbog tradicije i načina proizvodnje kao i poznatih ljudi koji su ih nosili.

Wannabe TV

Editors choice