Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je britanski stil zakon u muškoj modi

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Zašto treba da radiš 100 čučnjeva dnevno

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

10 poruka mudrosti Aldousa Huxleya: Formiraj svoje novogodišnje odluke prema njima

Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Kako da budeš savremen muškarac – iz ugla različitih muškaraca

Ručni sat je statusni simbol

Ručni sat je statusni simbol

3/4

Žene su kolekcionari cipela, šešira, bundi ili tašni, ali muškarci su kolekcionari ručnih satova. Danas ne postoji modna kuća ilidizajner svetskog ranga koji u svojoj ponudi nema i satove. Obično su to kolekcije koje u svom nazivu imaju reč „TIME“. Dobra strane kolekcionarstva i „bacanja“ para na skupe satove je ta što vlasnik kolekcije nikada neće dobiti dijagnozu „muška kriza srednjih godina“ kao oni što u ranim pedesetim kupuju nove, brze, kabriolet automobile i mladalačke kratke, crne kožne jakne i uske pantalone.

džepnitekst Ručni sat je statusni simbol

 

Muški satovi danas se prave od najrazličitijih materijala. Pored klasičnih okruglih kućišta, u ponudi su i pravougaoni ili asimetrični za inovativne i hrabre. Narukvice se prave od kože, nerđajućeg čelika, zlata, srebra… Verovatno najveći tehnički pronalazak ikada, spravica kojom se meri vreme danas je tehnički dovedena do savršenstva. Ručni satovi mogu da zvone i menjaju tradicionalni  budilnik, u sebi mogu da imaju kompas i da rone na velikim dubinama. Ukrašeni su dijamantima i brilijantima podsećajući nas da jasne granice između onoga što je muško i žensko danas nema. Ručni sat je predmet kojim muškarci od stila i ukusa kupuju posledicu. U svetu velikih, uspešnih i ostvarenih pre uzimanja vizit karte pogled se prvo „baca“ na ručni zglob, i uvek se zna ko ste i gde ste u vremenu i prostoru. Džepni satovi sa poklopcem, koji se nose u malom džepu prsluka i vise na lancu sitnice su rezervisane za džentlemene starog kova.

sat4tekst Ručni sat je statusni simbol

Ručni časovnik je jedan od najsavršenijih poklona koji se može dati muškarcu. Satovi su gežeti, a ne zaboravite da i veliki dečaci vole igračke. Ručni sat je i porodično blago koje se nasleđuje, čuva i prenosi sa kolena na koleno. Proizvođači i dizajneri muških satova zaslužuju posebnu priču, svaki ponaosob, zbog tradicije i načina proizvodnje kao i poznatih ljudi koji su ih nosili.

Wannabe TV

Editors choice