U mnogim dobrim akcijama ručni sat u filmu igra glavnu ulogu zajedno sa protagonistima, koji se trkaju s vremenom, izvode komplikovane vremenski usklađene akcije – ili su veoma otmeni i moraju da nose dobar ručni sat. Predstavljamo vam neke od najpoznajtijih filmskih likova koji nose najcenjenije satove.

Rolex Datejust ručni sat u filmu „American Psycho“

Patrik Bejtman, čiji lik tumači Kristijan Bejl, nosi Rolex Datejust, ručni sat u filmu „Američki psiho“, zato što je to prestižno obeležje luksuza koji je bitan u njegovom životu biznismena. Bejtman nosi brendiranu odeću i koristi proizvode za negu, a sat mu je nophodan da ne bi gubio ni trenutak dragocenog vremena bankara sa Vol Strita.

Omega – ručni sat agenta 007

Džejms Bond je nosio mnogo satova – od Šona Konerija, preko Pirsa Brosnana do Danijela Krejga – možemo pratiti kretanje sklonosti agenta 007 ka Omegi, kao njegovom ručnom satu broj 1. Džejms Bond je prošao kroz evoluciju mnogih Rolexa i Tag Heuera, na svom špijunskom putovanju. U tumačenju Pirsa Brosnana, taj sat je postao Omega, kao sinonimni dodatak tajnom agentu. Nakon njega, Danijel Krejg je ostao lojalan Omegi sve do filma „No Time To Die“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OMEGA (@omega)

Pročitajte i ovo: Ovo su najluksuzniji ručni satovi Jay-Za

Tag Heuer Carrera – ručni sat u filmu „Inception“

Ovaj sat je san snova – bukvalno. Na zglobu Leonarda Dikaprija u filmu „Početak“ dok putuje između svetova snova Tag Heuer Carrera  je istovremeno i revolucionaran i ikoničan. Elegantan i bezvremenski hronograf, sa fino brušenim čeličnim kućištem i suptilnim crnim brojčanikom, u lepom je kontrastu sa kazaljkama i oznakama sata. Rajan Gosling promoviše ovaj ručni sat jednostavno tako što ga nosi.

Chopard Classic – ručni sat u filmu „Once Upon A Time In Hollywood“

Leonardo Dikaprio ne može da pobegne od nošenja dobrog sata, a i zašto bi? U izmišljenoj priči „Bilo jednom u Holivudu“ Dikaprio igra Rika Daltona, nesigurnog glumca u usponu, čije ambicije izražava 18-karatni Chopard Classic, ručni sat u filmu čije se radnja dešava 1969. godine, pa su prestižni simboli u skladu sa vremenom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefano (@piccolisecondi)

Jaeger LeCoultre dr Strejndža u „Love is on time“

Marvelov doktor Strejndž, kome su doslednost i tajming ključni u životu, popravlja svoj ručni sat Jaeger LeCoultre. Igra ga Benedikt Kamberbač, pokazujući šta znači biti bogati superheroj sa ukusom (u odsusutvu Tonija Starka iz Ajronmena). Osim što menja tkanje vremena i skače između univerzuma, popularni čarobnjak nosi odličan sat, koji ga podseća na ljubav koju je nekada imao – Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin Perpetual. Na poleđini sata urezana je poruka njegove bivše devojke „vreme će pokazati koliko te volim“. Kada je u pitanju Jaeger LeCoultre, vreme to zaista pokazuje – od osnivanja 1833. i danas je jedan od najtraženijih brendova ručnih satova, zbog svog inventivnog i inovativnog dizajna.

JLC Reverso Grande Date – ručni sat u filmu „Dark Knight“

Čini se da je JLC omiljeni brend ručnih satova naših omiljenih superheroja. Brus Vejn u „Mračnom vitezu“ (drugi deo Nolanove trilogije o Betmenu), nosi Jaeger LeCoultre Reverso Grande Date, – ovaj ručni sat u filmu ima istu sposobnost kao i glavni lik – da ispoljava dva identiteta. Sat može da se preobrati u zaštitnu narukvicu, koja ima funkciju prilikom grube borbe prsa u prsa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EDCG (@edcgunner)

Hamilton BelowZero – ručni sat u filmu „Tenet“

Vreme igra značajnu ulogu u svim filmovima Kristofera Nolana – Inception, Interstellar, The Dark Knight i Tenet – svaki sadrži ubedljivu igru vremena koja je bitna za radnju filma. Uz to, časovnici nesumnjivo dopunjuju film. U „Tenetu“, vreme ide napred-nazad, a da bi se sihronizvali prilikom misije, junaci nose Hamilton BelowZero ručne satove. Od laganog titanijuma, sat ograničenog izdanja je vodootporan, diskretan, elegantan – savršen primerak za svakog ljubitelja i kolekcionara.

Pročitajte i ovo: Satovi koje vole holivudski glumci

Naslovna fotografija: instagram.om/gpreneur

Đorđe Đoković

Comments