Pustiti bradu ili ne, večito je pitanje. Brade su u jednom trenutku postale toliko popularne da na ulici gotovo da nismo mogli videti muškarca bez brade, a zatim je zavladala i globalna pandemija koja kao da nas je samo podržala u tome da bradu puštamo i da se ne brinemo preterano o njoj. Ipak, nakon što je svima već “došlo glave” da sede u svojim domovima i pidžamama, i kada je situacija postala bolja – trend se naglo promenio. Muškarci su poželeli da ponovo izgledaju uglađeno i sređeno, a najveća promena koju su mogli na licu da naprave je upravo uklanjanje duge brade, koja je vladala prethodnim mesecima. Ipak, nakon leta bez brade došla je jesen, a sa njom i hladnije vreme i ponovno uživanje u toplini doma, a samim tim vratila nam se i brada.

Mesec novembar je čak prethodnih godina u znaku humanitarne akcije pod nazivom No-shave November, u okviru koje se muškarci ne briju celog meseca i zatim sav novac koji bi utrošili na stilizaciju i negu uplate organizacijama koje podižu svest o raku. Ovome se priklonio veliki broj muškaraca širom sveta, ali to nije jedini razlog za puštanje brade u toku jeseni. Mnogi poznati muškarci, kao što je glumac Ryan Reynolds, letos su bili bez brade, da bi je s početka jeseni vratili – a mi vam predstavljamo šest načina na koje poznati muškarci nose svoje brade ove jeseni, koje vas mogu inspirisati da je i vi konačno pustite. 

Ryan Reynolds

Holivudski šmeker, poznat po svom smislu za humor – Ryan Reynolds, odlično izgleda i sa bradom i bez nje, moramo priznati. Nije ni čudo što je osvojio glumicu i lepoticu Blake Lively! Ryan nosi negovanu bradu srednje dužine, koja je taman dovoljno uglađena, a dovoljno prirodna. Njegova brada nema jasnu liniju iscrtanu brijačem na obrazima, a mi sa ženske strane moramo priznati da je veoma atraktivna.

Oscar Isaac

Ukoliko su vam se u bradi pojavile prve sede, nemojte bežati od njenog puštanja! Seda ili prošarana muška brada ženama veoma privlačno izgleda, a dokaz za to je upravo popularni glumac Oscar Isaac. Seda brada asocira na zrelost i prihvatanje sebe, i zato se prepustite svojoj prirodnosti.

Richard Madden

Glumac Richard Madden, kojeg ćemo uskoro gledati u novom Marvelovom ostvarenju “Eternals”, pustio je onu čuvenu bradu “od tri dana” i odlično mu pristaje! On na crvenom tepihu izgleda sasvim dovoljno uglađeno, a opet pomalo spontano i neposredno, što je ženama veoma privlačno. Dakle, ako vas u budućnosti čeka prvi dejt, vreme je da tri dana pred njega prestanete da se brijete!

Comments