Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savremen muškarac, ekološka svest i moda

Savremen muškarac, ekološka svest i moda

1/2

Modna industrija nosi deo odgovornosti za zagađivanje životne sredine, a pošto je eko-frendli ulitamtivni modni trend savremenog sveta, vreme je da se pridružiš ekološki svesnim savremenim muškarcima (i ženama) i u oblasti autfita. Možeš da budeš uredan, da izgledaš doterano, zanimljivo i moderno, bez nanošenja ekoloških povreda životnoj okolini (i celoj planeti).

Da bi se stav kompanija i brendova promenio, konzumenti moraju da promene svoj stav – upozoravaju nas stručnjaci i ekološki aktivisti – a to je tvoja oblast. Jer, tvoj stav i način jesu nešto što sam biraš i na šta možeš da utičeš, a puno pojedinačnih uticaja donosi promenu. Evo koje su najčešće greške i kako da smanjimo uticaj naših garderobera na okolinu:

odeća 1 Savremen muškarac, ekološka svest i moda

Karbonski otisak nove odeće

Znate li šta je karbonski otisak? Najuprošćenije rečeno, to je skup gasova koji se emituju u atmosferu i izazivaju efekat staklene bašte, doprinoseći globalnom zagrevanju. Svaki novi komad odeće ima značajan karbonski otisak – mnogo veći nego onaj koji ima stara i nošena odeća. Naravno da modna industrija (kao i svaka druga) podstiče bacanje starog i kupovinu novog, ali industrije se rukovode profitom i neće rizikovati da ga umanje, dok ne pretrpe oštar pritisak javnosti. Niko ne kaže da treba da izgledate kao skitnica, ali ako izgradite sopstveni stil, koji se zasniva na autentičnom izrazu, a ne na modnom diktatu, vrlo lako ćete izbeći da postanete deo potrošačkog stada.

Wannabe TV

Editors choice