Vrlo je verovatno da ste videli fotografiju Ryana Goslinga na snimanju filma Barbie. Ovaj film ne samo da je oživeo barbie core estetiku, već ima još jednu posledicu koja se odnosi na muškarce – spray tan (sprej za samopotamnjivanje). Da li se sećate Rossa iz serije Friends koji je otišao u salon na ovaj tretman i pogrešno brojao, tako da se tri puta isprskao prednju stranu, a pozadi nijednom? To mi je prva asocijacija kada neko spomene sprej ten.

Što se tiče muškaraca o tenu u spreju se generalno, malo priča, sem ako niste bilder koji ide na takmičenja i maže se uljem. Ali, to ne znači da ovaj trend ne treba popularizovati i među muškarcima. Solarijumi su definitivno otišli u prošlost, jer je postala opšteprihvaćena njihova štetnost, pa se sada okrećemo alternativama, a spray tan je jedna od njih i ona ponovo postaje in.

giphy Ryan Gosling u Barbie filmu je popularizovao spray tan za muškarce

Da se razumemo, Ken iz Barbie, ne bi bio Ken da nema plavu kosu i da nema fake tan, a Ryan je dao svoj maksimum da dostigne očekivanja. Ako je nešto postalo trend među ženama, zašto ne bi i među muškarcima?

Pročitajte i ovo: Da li će maljavost u budućnosti biti potpuno odbojna?

Zašto biste uopšte stavljali spray tan?

To se radi iz više razloga. Jedan je, naravno, zbog lepog izgleda. Ako volite preplanulost, ten u spreju je veoma brz način da dotle dođete, a da ne morate da se preterano izlažete suncu. Preplanuli ten dodatno ističe mišiće i može biti vrlo seksi. Kako mnogo stvari radimo samo zbog lepote – zašto ovo ne bi bila jedna od njih? I inače nam se vraća moda dvehiljaditih kada je tamniji ten bio izuzetno popularan.

Drugi razlog je – kako biste zaštitili kožu od štetnih sunčevih zraka. Ako iole vodite računa o sebi, nećete nigde izaći bez SPF kreme, makar sa faktorom 30. Posebnu kremu mažite na lice, posebnu na ostatak tela. Pronađite onu koja najviše odgovara vašoj koži, koja neće ostavljati bele tragove i koju koža brzo upija.

Nemojte izbegavati ovo mackanje sa uverenjam da to nekako utiče na vašu muževnost, jer nema ničeg muževnog u bolnim opekotinama, plikovima i raku kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ryan Gosling (@ryangoslinguk)

Zato mnogi koriste ten u spreju – ako je vaša koža već tamnija, onda je manja mogućnost da ćete izgoreti. Ovo se preporučuje naročito ako ste izrazito beli. Onda nipošto ne smete sa svojom prirodnom bojom da se izlažete suncu po čitav dan, jer je gotovo sigurno da ćete izgoreti.

Spray tan može služiti kao podloga, ono malo boje što će vas zaštititi, a i učiniti da na plaži ne budete isuviše beli, jer i to može biti awkward.

Pročitajte i ovo: Želite da promenite svoju frizuru? Izdvajamo najpopularnije muške frizure koje će vas sigurno inspirisati

I nemojte misliti da to ženama neće biti seksi. Prvo, seksi je kada vidimo da je neko preplanuo, drugo, izuzetno je privlačno kada muškarac vodi računa o sebi, o svojoj koži. Zato, ako ste imali predrasude o kremama za samopotamnjivanje, vreme je da isprobate i vidite da li to za vas funkcioniše. Ako vam se dopadne – samo napred, ako može Ryan Gosling, što ne biste mogli i vi.

Naslovna fotografija: instagram.com/ryangoslinguk

Jovana Petković

Comments