Svako, ponekad, iz frizerskog salona izađe nezadovoljan rezultatom, pa smo iz tog razloga izdvojili konkretne korake koje možete da preduzmete ukoliko vam je: loša frizura.

Čudna frizura je možda bila simpatična kad ste bili dete (i čak se svidela vašim vršnjakinjama), ali nažalost to nije uvek slučaj među odraslima. Možda ste odlučili da rizikujete i odete na šišanje kod nepoznatog frizera jer je vaš uobičajeni imao slobodan dan. U svakom slučaju, salon ste napustili nezadovoljni, i potrebno vam je rešenje – i to brzo.

Dok žene obično imaju više kose za rad, jedan promašaj sa makazama na muškarcu uglavnom znači da će ostati sa frizurom koju je malo teže popraviti. Ali, pre nego što klonete duhom i odlučite da u potpunosti obrijate glavu – duboko udahnite, brojite do 10, pogledajte se u ogledalo, i recite sebi da će sve biti u redu (nismo ironični).

Prava istina je da, kad šišanje ne prođe onako kako ste očekivali, (još uvek) nema potrebe za očajanjem. Čak i najnepoželjnije frizure mogu da budu popravljene ako znate kako da pristupite problemu. Bez obzira da li se suočavate sa nezgodno podšišanim zulufima ili šiškama koje su se pokazale kao nepodnošljive, postoje načini da povratite samopouzdanje.

U nastavku teksta, pogledajte koje konkretne korake možete da preduzmete kako biste “ispravili” lošu frizuru.

losa frizura 2 min Evo šta da radite ako ste nezadovoljni svojom novom frizurom

Evo šta sve možete da uradite ako vam je loša frizura

Fokusirajte se na ono što zapravo nije u redu

Utvrdite šta vam se tačno ne sviđa kako biste lakše objasnili (novom) frizeru šta treba da popravi. On ponekad ne razume šta želite da promenite ili zaista ne vidi problem, a na ovaj način će biti potpuno upućen u to šta treba da uradi kako bi poboljšao situaciju. Definišite šta odudara od željenog izgleda – da li su to zulufi, razdeljak ili možda krajevi i šiške (ukoliko imate dužu kosu). Da biste bili sigurni, možete čak da ponesete svoje stare fotografije sa odgovarajućom verzijom frizure — ili fotografiju slavne ličnosti sa stilom koji želite.

Oblikujte kosu drugačije

Kada ostanete sa frizurom koju apsolutno prezirete, rešenje bi moglo da bude to da jednostavno isprobate stilizovanje na potpuno novi način. Koliko god smešno zvučalo, mnogi muškarci pronalaze svoju omiljenu frizuru isprobavajući novi stil na prethodnoj frizuri kojom su bili nezadovoljni. Isto tako, dobro procenite razmeru učinjene štete; vaš cut možda trenutno izgleda “užasno”, ali retko šta ne može da se popravi uz malo gela za kosu.

Skratite kosu

Ako vaš frizer pokvari stil koji ste godinama pratili, nije tako loše isprobati nešto potpuno novo, čak i ako to trenutno ne želite u potpunosti. Postoji mnogo kraćih frizura koje izgledaju sjajno i niko neće saznati da to nije stil koji ste namerno želeli da postignete. Probajte nešto kraće sa strane sa malo više kose na vrhu ili idite na pravi buzz cut ako vam je to lakša opcija. Druga opcija u potpunosti smanjuje potrebno vreme za stilizovanje ujutru, tako da će vam se možda dopasti više nego što ste mislili.

Napravite zalihe kapa i kačketa

Možda će vam se isprva činiti kao šala, ali iako ova taktika možda neće biti moguća u profesionalnom okruženju, mogla bi da vam bude od koristi kada ste u šetnji ili na kafi sa prijateljima. Ako ne možete odmah da popravite frizuru, probajte da nosite kapu dok vam ne poraste dovoljno kose kako biste mogli da je preoblikujete.

Obrijte glavu

Ukoliko nemate volju ni energiju da održavate ili preoblikujete frizuru (koju zapravo niste ni želeli), možete da napravite hrabar potez brijanja celokupne kose (ali budite pažljivi, ne činite to osim ako zaista ne želite). Retko koja frizura je toliko loša da morate da idete u ovakvu krajnost, ali ako ste se oduvek pitali kako je biti ćelav – nema boljeg trenutka da saznate nego sada kada ste nezadovoljni svojom frizurom. Samo budite sigurni da je vaša eksperimentalna odluka ispravna kako ne biste završili sa nečim još “sramotnijim” od trenutnog.

Pročitajte i ovo: WMAN stilisti biraju: Ovo su najbolje farmerke za muškarce na domaćem tržištu

Naslovna fotografija: pinterest.com/menshaircuts.com

Milica Nešić

Comments