Bele patike su nesumnjivo najsvestraniji tip obuće koji postoji. Od odela, pa sve do opuštenijih varijanta, bele patike treba da se nađu u garderoberu svakog muškarca. To je tip obuće koji možete navući na brzinu, ako žurite da izađete iz kuće, ali je isto tako tip koji nosite kada idete na događaj koji zahteva elegantniji dress code. Zbog toga smo odlučili da vam predstavimo nekoliko primera kako nositi bele patike, i kako ih možete inkorporirati u svoj svakodnevni izgled.

Opuštena varijanta

Jedan od najjednostavnijih načina kako možete nositi bele patike je u sklopu opuštene odevne kombinacije. U ovom slučaju se možete odlučiti za kombinaciju chino ili širih pantalona i opuštene, šire majice sa kragnom u neutralnoj boji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Dessaint (@timdessaint)

Monohromatski izgled

Kao što i priroda belih patika nalaže, one su odličan izbor kada želite da izađete iz kuće u minimalističkom stillu. Kada se odlučujete za ovako jednostavnu odevnu kombinaciju, akcenat će biti na kroju vaše odeće, pa zbog toga budite sigurni da vaša silueta izgleda kako treba. Jedan od primera kako možete stilizovati bele patike u ovoj kombinaciji je uz malo šire pantalone koje se završavaju iznad zgloba (ili cropped model), crne boje, i belom ili crnom majicom koja ima kockasti kroj.

Jednostavan način da promenite svoju siluetu je da uvučete majicu u pantalone. Na taj način ćete izgledati sređenije. Pored toga, bele patike su odličan izbor u odevnoj kombinaciji sa „trećom bojom“. Na primer, belu majicu i bele ili krem pantalone možete ukombinovati sa jaknom koja je druge boje, poput zagasite zelene ili drugog zemljanog tona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Dessaint (@timdessaint)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Dessaint (@timdessaint)

Pročitajte i ovo: Ultimativni style guide za muškarce

Odelo i patike

Pojedini se baš i ne slažu sa činjenicom da se bele patike kombinuju sa odelom, ali ako izaberete pravi par patika, to može izgledati sasvim skladno. Ipak, treba da pazite kada svoje cipele menjate patikama, a nosite odelo. Vaš čitav look treba da malo „stišate“, to jest, da umesto košulje i kravate odaberete kvalitetnu majicu kratkih rukava – na primer, belu, crnu ili teget, preko koje ćete nositi blejzer prema svom izboru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Dessaint (@timdessaint)

Preppy

Ako želite da izgledate sređeno, a ne idete na poseban događaj, predlažemo da bele patike ukombinujete sa tamnijim farmerkama ili crnim pantalonama i teksturiranim džemperom. Kao što vidite, odlična stvar kod belih patika je što se mogu inkorporirati sa doslovno bilo kojim komadom odeće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Dessaint (@timdessaint)

Komadi sa printom

Ako volite da eksperimentišete sa odećom, možete se oprobati u nošenju komada koji će se sam isticati, ali u tom slučaju stišajte ostatak kombinacije. Na primer, ako odaberete jaknu/košulju sa printom ili u boji, onda se odlučite za što minimalnije pantalone i majicu, i, naravno, bele patike, kako bi se isticao samo jedan komad odeće.

Pročitajte i ovo: Lekcije o muškom stilu iz serije „The Sopranos“

Athleisure

Bele patike su svakako povezane sa sportom, tako da ni ne treba da čudi što se mogu uklopiti sa sportskim izgledom. U tom slučaju možete ih upariti sa tamnijom šuškavnom jaknom, dok vam pantalone mogu biti opuštena verzija smart pantalona – te možete pronaći one koje imaju lastiš, ili trenerke, ako želite još opušteniju varijantu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Dessaint (@timdessaint)

Stajling za svaki dan

Vraćajući se na monohromatski izgled, bele patike se mogu dobro upariti sa širom svetlom (belom) košuljom koju možete nositi zakopčanu ili otkopčanu sa majicom, dok pantalone mogu biti crne ili teget. Na taj način će vam proporcije boja biti jednake – jer ćete u gornjem i donjem delu imati belu boju, dok će središnji deo, gde su pantalone, to razbiti kontrastnom bojom.

Outdoor – gornja odeća

Kada dođe hladnije vreme, bele patike i dalje mogu biti deo vaših svakodnevnih kombinacija. Možete kao osnovu uzeti neki od prethodnih primera koje smo naveli, dok preko toga možete izabrati crni ili teget mantil, koji je bezvremen i svestran koliko i bele patike, tako da ćete uz njega uvek izgledati dobro. Ako više volite kapute, mantil možete zameniti njim, a posebno sa kaputom koji ima kaiš. Tako ćete dobiti idealni casual i šik izgled u isto vreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Dessaint (@timdessaint)

Koji god brend da izaberete, patike koje tražite moraju biti ozbiljnije i minimalnije, i trudite se da ih održavate belim. Zapamtite da ne idu svake sportske patike uz svaki izgled, tako da pažljivo birajte ono što kupujete.

Naslovna fotografija: instagram.com/timdessaint

Nenad Grubanoski

Comments