Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Tie-dye, moda koja se vraća

Tie-dye, moda koja se vraća

1/2

Šta je Tie-dye?

Nema odgovarajućeg imena za ovaj način bojenja tkanine u našem jeziku, osim ako to nije “čvorovanje”, ali u pitanju je neravnomerno bojenje, koje se postiže tako što se tkanina vezuje u čvorove, ili gužva na određen način, da bi se zatim potopila u boju. Kad se ispere, ostaju vrlo zanimljive šare, odnosno kružni obrasci, neravnomernog intenziteta i delovi tkanine koji uopšte nisu primili boju, jer su gužvanjem i vezivanjem bili zaštićeni od bojenja. Vrlo interesantne psihodelične šare bile su naročito popularne u hipi kulturi, kada su se nosile pamučne majice, haljine i suknje od gaze, koje je bilo veoma lako i jeftino obojiti na ovaj način i kreirati originalan i opušten stil, karakterističan za šezdesete i sedamdesete godine prošlog veka. Sada se ta moda vraća i predstavlja kao Tie-dye trend za muškarce.

View this post on Instagram

#tiedye #manfashion

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Kako da uklopiš Vudstok stil u svoje oblačenje?

Vrlo jednostavno – nabavi nekoliko majica u čvorovanom fazonu i izgledaj super moderno! Nabaviti, ne znači uvek kupiti i potrošiti nerazumno veliki novac, na nešto što možeš i sam da napraviš, ili što ume da izvede tvoja majka ili baka. Pitaj ih da li su nekada bojile suknje od gaze – sve će im biti jasno. Potrebne su boje za tkaninu, koje se kupuju u kesicama (bake to znaju, jer su bojama za tekstil farbale jaja – one daju intenzivniju i ravnomerniju boju, nego savremene boje za jaja). Uzmi neku staru belu majicu za probu – veži je u čvor po sredini, napravi nekoliko manjih čvorova, ili prosto neke manje delove uveži koncem i ofarbaj prema upustvu sa kesice i dobićeš originalnu psihodeličnu šaru.

View this post on Instagram

#tiedye #manfashion

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Wannabe TV

Editors choice