Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Šangri – la, legenda o kraljevstvu mudrosti

Šangri – la, legenda o kraljevstvu mudrosti

Kraljevstvo Šangri-la je opisano kao manastir za lame (lamaserija) okružen visokim planinama koji se nalazi na krovu sveta, u zabačenom i nesitraženom delu Tibeta. Do tamo se može doći samo pešice, ali posetioci su jako retki. U lamaseriji živi 50 lama, a na njihovom čelu se nalazi glavni lama koji poznaje tajnu dugovečnosti i koji može da predvidi budućnost… a on proriče da će jednoga dana varvari ugroziti Šangri-la, zbog čega se toliko i trude da ostanu skriveni od javnosti.

Ispod lamaserije se pruža 20 kilometara dugačka i 8 kilometara široka dolina u kojoj živi i radi oko 1000 ljudi. Zemlja je plodna, a sve što ne mogu sami da uzgaje, kupuju od trgovaca sa kojima se sastaju daleko od grada, kako bi sačuvali tajnu lokacije.

Istraživači kažu da, kada bi Šangri-la zaista i postojala, morala bi da se nalazi na Tibetskoj visoravni. Ovde je zemlja okružena visokim planinskim lancima i smatra se jednom od najzabačenijih lokacija na svetu. Teško je dostupna i jako odbojna, čak i za najizdržljivije.

Tibet je još uvek u velikoj meri neistražen, jer je ostao zatvoren za strance čak i u 20. veku. Samo je nekolicini Evropljana i Amerikanaca dozvoljeno da posete glavni grad Lasu, (Središte Bogova), a oni su često po povratku pričali neverovatne priče i doživljaje koje nisu mogli da objasne.

Danas niko ne zna gdje je Shambhala. Iako je rečeno da ona postoji, ljudi ne mogu da je posete. Neki kažu da se nalazi u nekom drugom svetu, drugi da je to utopija, mesto iz mašte. Drugi tvrde da je ona stvarno mesto, koje se jednostavno ne može pronaći. Šta god da je istina, potraga za Shambhalom započinje kao putovanje koji postaje unutrašnje istraživanje, lični put duhovnog razvoja.

View this post on Instagram

✔😇🙏 R A T E T H I S P H O T O ~ 1-10. .. .. . स्वयं महाकाल।। महाशिव।। 🏔🏞 . . ⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫ 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 For original photo check ~ @mr._.blackheart All copyrights belong to Photographer please visit his gallery for more such photographs…. . We @himalayas.in explore, capture and share Himalayan Moment. .〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 . Connect with the above mentioned photographer for queries. . ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 🔽 Location ~ Rishikesh, Uttarakhand ,India ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 🔽 Hashtag ur photos /videos with #inhimalayas and #himalayasin or simply tag us @himalayas.in in ur photos to get featured on himalayas.in ➖➖➖➖ 🔽 F o l l o w – I n s t a g r a m | F a c e b o o k @himalayas.in ⠀ @jannatehimachal @onehimachal ➖➖➖➖ 🔽 #_soi #delhi #rishikesh #onehimachal #incredibleindia#vsco #jannatehimachal #inuttarakhand #uttarakhand_photos#mumbai #himalayasin #himalayas#asia #mountains #himachal #shiv#uttarakhand#himalayas #photography #nikon #instagram#desi_diaries #photoshop ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔽 #INDIA ⬆#NEPAL ⬆#BHUTAN ⬆#TIBET⬆#PAKISTAN ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖. 🌠 . . Tag your Photographer&Traveller friends in the comment:) . . 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 ❤sharing india's best movement❤

A post shared by Himalayas (@himalayas.in) on

Pročitajte još i ovo:

Filmske greške koje je nemoguće zaboraviti kada se jednom uvide

Najfatalniji ženski negativci u filmovima koji ostavljaju bez daha

15 najboljih nezastrašujućih filmova za Noć veštica

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvor fotografija: www.instagram.com
Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice