Upoznaćete ljude koji će vam postati i ostati prijatelji

Vaše srodne duše su svuda, širom sveta. Neke upoznate preko interneta, neke sretnete u komšiluku, a na neke naiđete putujući. Uvek se prepoznate, nema greške. I koliko god da traju periodi razdvojenosti, to su ljudi koje ćete zvati na venčanje, sa kojima ćete provesti odmor ili preduzeti neko zajedničko putovanje.

Steći ćete brojna romantična iskustva

To obično nisu trajne veze, ali neke mogu to da postanu – isto je kao sa prijateljima. Stalno srećete zanimljive osobe, sa kojima provedete neko kraće vreme, ali se stalno rastajete, jer svako ima svoj pravac i svoje motive, a onda sretnete neku osobu koja želi da ide sa vama u istom pravcu. Dešava se.  Ponekad je to ono najvažnije što vam se desi na putovanju. A tada ne treba da pustite da vas okolnosti razdvajaju.

edgar chaparro 7HDi EkG11I unsplash e1594025351565 Životne lekcije koje naučiš na putovanjima

Nema pogrešnih izbora

Šta god vam se događalo na putu, ništa nije pogrešno – svi vaši izbori imaju jednake šanse da pođu naopako, ili da se pokažu ispravno. Pustite da vas put vodi i samo ga sledite, kuda god da krenete i šta god da vam se desi, to je iskustvo, a ne greška. Putovanje je avantura – prilično isto kao i život.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments