Dešava li ti se da se budiš preumoran iako legneš noću na vreme? Da li čezneš da se bar jedan dan u sedmici ko čovek naspavaš i porbudiš sa osmehom na licu? Neminovno je da je stres taj koji utiče na nesanicu i na nemogućnost da noću spavaš poput bebe, a ako i tebe muči ovaj problem, kao i milione ljudi širom planete, stiže radosna vest, a to je da je dokazano da postoje metode koje će ti pomoći da se noću naspavaš i da se ujutru probudiš čio, vedar i spreman za nove pobede. Ova pravila doprinose savršenom noćnom snu.

Ishrana

Tajna je u tome da treba jesti hranu bogatu magnezijumom jer on je ključan za miran san. Semenke bundeve, spanać, pa čak i suplemente dobro je pojesti odnosno popiti pola sata pre spavanja.

Dremanje

Daj sebi oduška i slobodno odremaj preko dana. Do 30 minuta tokom popodneva najbolji je način da se osigura dobar noćni san.

Temperatura u sobi

Za kvalitetan noćni san potrudi se da ti u spavaćoj sobi temperatura za koji stepen bude niža nego u ostalim prostorijama u tvom domu. Recimo da je od 15 do 23 stepeni idealno rešenje.

Tuširanje

Istuširaj se vrućom vodom pre spavanja. To može da pomogne da se um opusti.

umor 8 načina da se NASPAVATE noću
Comments