Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

16 citata Sigmunda Frojda koji će vas navesti na razmišljanje

16 citata Sigmunda Frojda koji će vas navesti na razmišljanje

1/3

Ako ste ikada učili psihologiju ili se makar interesovali za ovu nauku i čituckali tu i tamo ponešto, više po sopstvenom nahođenju i ukusu, verovatno ste se susreli sa Sigmundom Frojdom. Ovaj lekar i psihijatar smatra se jednim od najkontroverznijih naučnika 20. veka, a naročito je poznat po svoja dva otkrića – on je razotkrio misteriju ljudskih snova, a prvi je pronašao i univerzalni ključ ka ljudskoj podsvesti. Sigmund Frojd je zaista fascinantna ličnost, a u to će vas uveriti i njegove mudre misli koje danas delimo sa vama. Sigurno će vas navesti na razmišljanje, ali i želju da se više pozabavite Frojdovim “likom i delom”.

1. “Veličina vašeg identiteta određuje se veličinom problema koji je u stanju izvesti vas iz takta.” Može da vas poremeti i najmanja sitnica? To ne govori dobro o vama. Potrudite se da se obuzdate, da ne shvatate stvari previše lično i poradite na jačanju sebe kako ne biste lako izgubili živce.

2. “Pre nego što dijagnostikujete kod sebe depresiju i nisko samopouzdanje, obavezno se uverite da niste okruženi idiotima.” Tako je, ponekad drugi ljudi jako loše utiču na naše raspoloženje i viđenje sebe samih. Ali zaista prvo razmislite da li je u njima problem, a ne u vama, naročito ako se konstantno osećate loše zbog njihovih izjava.

frojd 21 16 citata Sigmunda Frojda koji će vas navesti na razmišljanje

3. “Sve što radite u krevetu je prekrasno i apsolutno ispravno. Bitno je da se to sviđa oboma.” Aha, pametan je čika Frojd. Nema sramote i neprijatnosti, dokle god uživate.

4. “Seksualnom devijacijom može se smatrati jedino odsustvo seksa. Sve ostalo je – stvar ukusa.” Pa, realno. Ponovo se vraćamo na ono prethodno, sve što vas čini srećnim – u redu je.

5. “Idealna, večita, očišćena od mržnje, ljubav postoji samo između zavisnosti i droge.” Dakle, svaka veza je lepa na svoj način. Idealno ne postoji nigde, pa ni u ljubavi. Volite svoju partnerku onakva kakva jeste, kao i ona vas, i uz poštovanje i razumevanje to će biti dovoljno.

Wannabe TV

Editors choice